Bcentral
Image default
Zorg

Een therapie tegen verschillende klachten

Er wordt haptotherapie aangeboden in Haarlem. Haptotherapie kan helpend zijn bij verschillende klachten, zoals moe zijn, hoofdpijn of benauwdheid. Deze vorm van therapie helpt je terug te gaan naar je eigen gevoel en laat je in verbinding staan met jezelf. Het haalt je dus eigenlijk van je hoofd naar je hart. Vervelende gebeurtenissen kunnen je balans verstoren en zorgen dat je je gevoel uit wilt zetten om al het lastige niet te voelen. Dit is een erg logische reactie, maar het is absoluut niet gezond. Haptotherapie helpt je om weer op een gezonde manier om te gaan met gevoelens en gedachtes.

Verbale hulpverlening

Haptotherapie bestaat voornamelijk uit praten met je therapeut. Ook wordt er gewerkt met verschillende aanrakingen. Deze aanrakingen helpen bij het verwerken van nare ervaringen en laten je de link met die ervaring veranderen naar iets positiefs. Daarnaast worden er veel ervaringsoefeningen gedaan. Bij al deze die onderdelen ben jij de baas over wat er wel en niet gebeurd. Je mag het zelf aangeven als er iets bespreekbaar wordt gemaakt waar jij het niet over wil hebben. Ook als je wordt aangeraakt op een vervelende plek, mag jij meteen zeggen dat je dat niet wil. Dit kan je natuurlijk ook op voorhand al aangeven.

De basis van gevoel en verstand

De haptotherapie helpt je dus terug naar de basis te brengen wat betreft je gevoel en verstand. Het mooiste doel is om een balans tussen die twee te creëren. Een goede haptonoom ondersteunt je bij dit proces. Je wordt begeleid naar je uiteindelijke doel, maar in principe doe je alles zelf. Je moet je lichaam en geest de ruimte geven om te groeien. Haptotherapie in Haarlem draait ook erg om jezelf accepteren zoals je bent en dit ook echt zo te kunnen ervaren. Je zou het kunnen zien als een reis naar jezelf. Want hoe goed ken je jezelf nou eigenlijk echt?