Bcentral
Image default
Energie

Zonnepanelen in de tuin? De logische keus!

Zonnepanelen in je tuin: een duurzaam en rendabel alternatief

Je wilt graag zonnepanelen plaatsen, maar het dak van je woning is er niet geschikt voor. Bijvoorbeeld omdat je huis een monumentale status heeft, zodat je geen toestemming krijgt om panelen te plaatsen. Of omdat het enige geschikte dakoppervlak in de schaduw ligt. Wat dan? Dan plaats je de panelen in je tuin.

Zonnepanelen in je tuin: mag dat?

Ja, al zijn er wel voorwaarden. Zo stellen sommige Gemeentes eisen aan bijvoorbeeld de maximale hoogte of een maximaal aantal aanleg van zonnepanelen. Vaak moet je voldoen aan het bestemmingsplan dat voor je woning geldt. Voor de zekerheid kun je het beste even contact opnemen met de gemeente.

Waar plaats je de panelen?

Er zijn twee mogelijkheden: je plaatst ze op het dak van bijvoorbeeld de carport, garage of overkapping. De constructie moet daar natuurlijk wel stevig genoeg voor zijn, en vaak haal je niet de maximale opbrengst uit de panelen op deze manier. Het alternatief dat méér rendement oplevert is het plaatsen van zonnepanelen op een speciale constructie in je tuin. Daar is een fundament voor nodig. En laten wij daar nou in gespecialiseerd zijn.

Een schroeffundament voor je zonnepanelen

De montage van een particuliere solaropstelling met schroeffunderingen is simpel. Je hebt geen grote machines nodig en de fundering is relatief licht. Bijkomend voordeel is dat er geen grondverzet nodig is én er is geen uithardingstijd zoals bij beton. Je kunt direct profiteren van de panelen en je bespaart tijd en geld. De schroeffunderingen hebben een dubbelfunctie: ze vormen de fundatie én de staanders voor de zonnepanelen. Bij de plaatsing letten we er natuurlijk op dat de panelen op de perfecte locatie staan, zodat je rendement optimaal is. Over rendement gesproken:

Zonnepanelen renderen in de tuin beter dan op het dak

Hoe dat kan? Het klinkt raar, maar een opgewarmd zonnepaneel werkt minder goed. Plaats je een paneel op het dak, dan ligt het op een warme ondergrond. Zonnepanelen in de tuin staan los van de ondergrond. Mede door de verkoelende wind die eronderdoor waait, warmen ze minder snel op. En dat zorgt voor een hoger rendement. Het kan tot wel 10% schelen. Daarnaast kan ‘in het veld’ de opstelling exact uitgelijnd worden om zo veel mogelijk zonuren te genieten, dat verhoogd de opbrengst.

Met alleen de plaatsing van panelen ben je er nog niet!

Daarom werken we graag samen met jouw favoriete installateur, of zoeken we lokaal een partij die je kan helpen bij het aansluiten van het elektrische deel. Je krijgt advies over het schoonhouden van de panelen en als je naderhand vragen hebt dan ben je van harte welkom. Alle voordelen op een rijtje

  • Zonnepanelen in je tuin geven tot ongeveer 10% meer rendement dan op het dak.
  • De schroeffundering is snel en zonder overlast te plaatsen en direct gebruiksklaar.
  • De zonnepanelen constructie heeft een lange levensduur: je gebruikt hem ook voor de volgende generatie zonnepanelen.
  • Ga je verhuizen? Dan neem je de relatief lichte constructie gewoon mee.
  • Wij ontzorgen je van begin tot eind; afspraak is afspraak

Ook besparen op je energiekosten?

Afhankelijk van je persoonlijke situatie verdien je de zonnepanelen vaak al binnen ca. 5 tot 7 jaar terug. Maar misschien nog wel belangrijker: draag jij ook bij aan een duurzame wereld? Natuurlijk wil je dat. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

https://schroeffundering.nl/