Bcentral
Image default
Energie

Hoe kiest u een wasmachine en hoe gebruikt u deze op de juiste manier voor gebruik?

De nederige wasmachine mag dan misschien meer als een noodzaak worden gezien dan als een item dat vreugde opwekt, maar de wasserette is een belangrijke financiële investering.

Dus hoe haalt u het meeste uit uw aankoop – en hoe zorgt u ervoor dat het niet kapot gaat en uw kleding niet beschadigt?

De eerste stap is om ervoor te zorgen dat u het juiste soort witgoed koopt voor uw behoeften, te beginnen met de keuze tussen een bovenlader en een voorlader.

Kies de juiste machine om de was mee te doen in huis

Ashley Iredale, van de consumentenbelangengroep Choice, zei dat deze top-versus-voorlader kwestie de grote vraag was die de meeste kopers onder ogen zag.

“Wij hebben gevonden dat de voorladers typisch een beetje duurder zijn, maar neigen om beter te wassen,” hij zei, toevoegend waren zij zachtaardiger op kleren.

De ,,voorladers werden ook beschouwd als meer water-efficià “nt, maar waren ook veel zwaarder, wat een factor zou kunnen zijn als u hen moet bewegen rond, of op en neer trappen.

M. Iredale zei het belangrijk was om over de eigenschappen te denken u eigenlijk zou gebruiken, eerder dan het kiezen voor technologie zoals Web-connectiviteit.

“Ze komen allemaal ten koste van de kosten en als je ze niet gaat gebruiken, kun je er beter niet voor betalen”, zei hij.

Gerelateerd: Hoe kun je je wasgoed renoveren
Gerelateerd: Zes veelvoorkomende fouten in de wasserij
Gerelateerd: Welke temperatuur moet je in de wasmachine wassen?
Terwijl het mogelijk is om een wasmachine te kopen met een capaciteit tot 18 kilogram, zei hij, wassen de meeste Australiërs slechts ongeveer 3,5 kilogram kleding tegelijk.

De online categorie deskundige Jay Coleing van Toestellen zei de voorladingsmachines bijzonder populair bleken.

Je vindt geen mensen die van een voorlader naar een toplader gaan wat niet vreemd is?

Ze stelde voor om na te denken over welke soorten kleding het vaakst zouden worden gewassen. Kopers die bijvoorbeeld vaak delicatessen of wollen ladingen deden, kunnen beter een machine kiezen met een groter scala aan gespecialiseerde cycli.

Stoomcycli waren ook populair, zei ze, omdat ze gebruikt konden worden voor het verfrissen van zijden items die niet noodzakelijkerwijs na elke slijtage moeten worden gewassen.

Courtney en Hans’ gang, was- en poederkamer onthult op The Block 2018
Voorladermachines blijken populair te zijn, mede omdat ze minder ruimte innemen. Foto: Kanaal Negen

Is het de moeite waard om meer uit te geven?

Nee dit is niet nodig. De meeste mensen zeggen dat de onderzoek had aangetoond dat consumenten die een beetje extra uitgaven deden voor premiummerken meer tevreden waren dan degenen die voor de goedkoopste optie gingen.

“Door de jaren heen is het consequent dat de topmerken er echt bovenuit komen”, legde hij uit. “Wat zegt dat het waarschijnlijk de moeite waard is om iets extra’s te investeren.”

daarom adviseren wij u om te kijken naar goedkopere machines waarmee u gelijk de meeste kleding kunt wassen. Daarnaast zijn de opties ook belangrijk in voor uw situatie. Bekijk daarom eens de aeg l6fb94iw. Die heeft alles wat u nodig heeft en daarvoor betaalt u niet te veel voor schone was. Ookal gaat u uw gezin uitbreiden, dan is dit een ideaal appraat waarmee u grote hoeveelheden kunt wasse.

Daarnaast blijkt uit onderzoek van was specialisten 

“Het prijsaspect wordt mettertijd minder belangrijk”, zei hij. “Je zult snel vergeten hoeveel je hebt betaald.”

Waar voor je geld krijgen
De heer Iredale zei dat de grootste kostenpost van een wasmachine eenvoudigweg het wasmiddel is en dat het over het algemeen het beste is om de machine alleen te laten draaien als deze vol is.

“Het is minder wasvloeistof in het algemeen, minder water, minder elektriciteit en minder slijtage,” zei hij.

Het verwarmen van het water was de volgende grootste kostenpost, en veel consumenten houden zich nu, waar mogelijk, aan de kou.

“De meeste Australiërs wassen nu in koud water,” zei de heer Iredale. “Terwijl je iets betere prestaties krijgt van een warme wasbeurt, krijgen de moderne wasmiddelen op basis van enzymen een veel beter resultaat van koud water.

“De meeste voorladers hebben een ingebouwde boiler en dat betekent dat voor een warme wasbeurt een voorlader energiezuiniger is – tenzij je warm water op zonne-energie hebt.”

De energiewaardesticker omvat het verwarmen van het water voor een warme was, zei hij, en als je een zonnewarm watersysteem hebt en je wast in een warme was, zal je machine minder energie verbruiken dan er staat.

Coleing ging akkoord met koude wasbeurten waren veel energiezuiniger, en veel machines kwamen met een “eco-wijze” – hoewel de mensen vaak niet echt begrepen hoe ze werkten.

“Het is niet sneller; het heeft eigenlijk een veel langere looptijd,” zei ze. “Maar het is veel goedkoper. De snelle wasbeurten zijn niet altijd energiezuinig.”

Ze voegde er ook aan toe dat het verleidelijk was om een machine te vullen tot een absolute capaciteit als een “volle lading”, maar dat het niet resulteerde in de beste wasbeurt.

“Alle wasgoed naar boven schuiven… gaat helemaal niet goed schoonmaken”, zei ze. “De vuistregel is voor een voorlader, je kunt je arm er in steken en comfortabel naar beneden duwen, dat is de maximale lading.”

wasruimte

Naast een slechte geur van schimmel of bacteriële ophoping, zijn ongewone geluiden een waarschuwingsteken voor problemen.
Zorg ervoor dat het niet kapot gaat
Maurice Nikoloski, van het Mobile Appliance Repair Centre in Sydney, zei dat de meest voorkomende problemen die hij zag, behalve defecte onderdelen, blokkades waren die werden veroorzaakt door vreemde lichamen, en overbelasting.

 

https://www.ny400.nl/