Bcentral
Image default
Dieren

Zo zorg je voor een goede inrichting van je stal

Als boer is het erg belangrijk om je stal op de goede manier in te richten. Dit zorgt namelijk voor een groter welzijn van de dieren en meer efficiëntie tijdens het werk. Toch blijkt het inrichten van de stal vaak een hele klus te zijn. In dit artikel worden tips over onder andere het plaatsen van optrekhekken gegeven. 

Maak van tevoren een plan

Voordat je jouw stal helemaal gaat verbouwen, is het verstandig om eerst een plan te maken. Je wilt namelijk wel dat als je een schaap aan het scheren bent met een liscop scheermachine, het op een efficiënte plek in de stal gebeurd. Je kunt met pijlen op de grond looproutes uittesten voordat je hekken neerzet. Daarnaast is het ook verstandig om een goede tekening te laten maken door een professional. Bedenk vooral goed waar de machines moeten staan of langs moeten kunnen bewegen, werk vanuit hier verder met de inrichting. 

Het verbouwen van de stal

Voor het verbouwen van een stal, moet veel tijd worden genomen. Het kan namelijk erg lang duren voordat alle nieuwe machines en objecten zijn geïnstalleerd. Daarnaast kost het slopen van de oude inrichting vaak ook veel moeite. Zorg er voor dat je alle apparaten op tijd besteld, de levertijden kunnen namelijk langer duren dan dat je van tevoren verwacht. 

Het aanschaffen van goede apparaten

Een stal zal moeten beschikken over verschillende apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan voermachines, maar er zijn ook apparaten nodig die leefomgeving van de dieren optimaal houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed ventilatiesysteem, dit zorgt ervoor dat de temperatuur juist blijft en de luchtvochtigheid niet te hoog wordt. Daarnaast moet er in een stal een juiste lichtintensiteit zijn, het kopen van genoeg lampen is daarom noodzakelijk. 

Juiste verzorging voor de juiste dieren

Elk dier en ras heeft een andere verzorging nodig. Het is daarom verstandig om van te voren te informeren bij een expert over de juiste aanpak. Richt je stal ook in op de behoeftes van het dier en zorg dat je het juiste soort voer aanschaft.  Wil je jouw stal opnieuw inrichten? Dan is het van belang om van te voren een goed plan te maken. Voor het verbouwen van de stal moet genoeg tijd worden genomen. Daarnaast is het aanschaffen van goede apparaten die passen bij het dier van groot belang. Zo zorgt je stal voor een groot welzijn van het dier!