Bcentral
Image default
Dieren

Chip kat registreren

Als je een nieuwe kat hebt, is het verstandig om je kat te laten chippen. Dit kan gemakkelijk bij een dierenarts. Als een kat gechipt wordt, kan je vervolgens het chipnummer laten registreren bij een databank. Hiervoor moet je een account aanmaken bij een databank, dit kan al binnen vier simpele stappen.

Je begint met de registratie van je kat, vervolgens vul je de naam in van je kat en je eigen persoonlijke gegevens. Daarna kies je een abonnement, dat bij elke databank verschilt. Hierover later meer. Als laatste voltooi je jouw profiel door het ras van de kat in te vullen, het geslacht, etc. Vervolgens staat je kat geregistreerd in een databank. Zo makkelijk is het om de chip van je kat te registreren. Wat zijn hier de voordelen van? 

Voordelen chip kat registreren

Als je een chip kat laat registreren in een databank, dan zijn hier een aantal voordelen aan verbonden. Een chipnummer is voor elk huisdier uniek, dus je huisdier kan altijd geïdentificeerd worden. Daarbij is een chip diervriendelijk en voelt het huisdier er vrijwel niks van als de chip wordt ingebracht. Een chip gaat ook nog eens een dierenleven mee, dus je hoeft deze niet tussendoor te vervangen. Als laatste is een chip niet zichtbaar vanaf de buitenkant, dus het huisdier heeft er ook geen last van.

Kat chippen verplicht

Sinds 2017 is het verplicht om je kat te chippen, en dit moet gebeuren voor de kat de leeftijd van 12 weken bereikt. Het is echter niet verplicht om je chip kat te registreren in een databank, maar dit is wel aan te raden. De abonnementen die je kan kiezen, verschillen per databank. Vaak zijn er meerdere abonnementen, van bijvoorbeeld 5 of 15 jaar. Bekijk voor de prijzen en de precieze abonnementen de website van de desbetreffende databank!

https://www.petlook.nl/kat-registreren/