Bcentral
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is een goede brievenbus?

Een brievenbus, iedereen heeft er eentje in zijn deur zitten of vlakbij huis staan. Soms is deze aan vervanging toe en moet je een nieuwe kopen. De vraag hierbij is dan: Wat is een goede brievenbus?

Een goede brievenbus moet ten eerste groot genoeg zijn om alle post die jij thuis ontvangt netjes te ontvangen. Als je ook op een krant geabbonneerd bent, is het raadzaam om een wat ruimere brievenbus te kopen zodat de bezorger jouw enveloppen er niet in hoeft te wringen als deze vol dreigt te raken. Bedenk ook dat als jij het type bent dat regelmatig op vakantie gaat, je beter een groter model kan kopen. Een groter model is wellicht iets duurder. Maar er kleven veel voordelen aan! Koop dus niet een te kleine bus!

Een ander punt dat je jezelf moet afvragen is of je met die postbus alleen post wilt ontvangen of ook pakketjes? Ook pakketjes zul je misschien denken?! Maar ja echt, tegenwoordig bestaan er brievenbussen waarmee je ook pakketten kunt ontvangen. Ben jij een echte online shopper en ontvang je regelmatig pakjes? Dan kan een pakketbrievenbus van toegevoegde waarde zijn. De bezorger kan dan het pakje in jouw pakketbus kwijt. De meeste pakketbussen hebben een speciaal grendelsysteem waarbij het dus niet mogelijk is voor onbevoegden om jouw pakketjes eruit te halen.

Nog iets wat je je af moet vragen: Wil ik mijn bus openen met een sleuteltje of is mijn omgeving veilig en kan dat ook zonder sleutel? Dat laatste is namelijk veel makkelijker voor je. Maar je omgeving moet dat natuurlijk wel toelaten. Er zijn brievenbussen verkrijgbaar zonder slot. Denk hierbij aan de us mailbox, de ptt brievenbus en de Zandvoort.

Brievenbussen moeten in een straal van 10 meter van de openbare weg geplaatst worden. Zit jouw voordeur binnen die 10 meter? Dan kun je ook een deurbrievenbus nemen. Is die verder dan tien meter? Dan moet je wel een buitenbus plaatsen. Die kan aan de wand van je huis (mits binnen de genoemde straal) HIj kan aan een hek of in combinatie met een brievenbuspaal geplaatst worden.

Een van de beste brievenbussen die er op de wereld bestaan zijn die van Bobi. Een Bobi brievenbus is niet alleen heel erg sterk, maar ook heel erg duurzaam. Zo zal deze niet snel roesten en al helemaal niet snel uitelkaar vallen. Bovendien biedt de Bobi voldoende volume om naast post ook kranten en kleine pakketjes te ontvangen. De Bobi brievenbus vindt u onder andere online bij Yourmailbox.nl