Bcentral
Image default
Tuin en buitenleven

Aanbouw serres project

Bouwbedrijven werken steeds vaker aan aanbouw serres projecten en door het aantal projecten dat ze per maan afronden verdienen ze hier veel geld aan. Er zijn zelfs bouwbedrijven dat zich exclusief hierin specialiseren en dus alleen serres bouwen.

Bij het bouwen van serres heeft de klant twee keuze waaruit ze kunnen kiezen. Ze kunnen kiezen voor vrijstaande serres of aanbouw serres. Het verschil is dat een vrijstaande serre los staat van de woning en bij aanbouw serres is het verbonden met de woning. In Nederland zijn vooral aanbouw serres heel populair omdat ze de hele jaar door gebruikt kunnen worden. Zelfs als het regent maken de bewoners gebruik van de serre wanneer het verbonden is met de woning.

De aanbouw serres zijn ook in feite een verlenging van de woning zelf. Een deel van de woning loopt van binnen over naar de serre en het is niet langer een aparte constructie. De kosten van aanbouw serres liggen wel hoger dan dat van een vrijstaande serre omdat de woning aangepast moet worden voor de aanbouw. De extra kosten bestaan vooral uit het aanpassen van de woning en verwijderen van delen ervan zodat ze de serre kunnen verbinden.