Bcentral
Image default
Financieel

Waarom uw kredietscore zo belangrijk is bij het krijgen van een persoonlijke lening

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u dat geld voor elke gewenste reden kunt gebruiken. Als u een creditcardschuld heeft die u voordeliger wilt aflossen, kunt u een persoonlijke lening tegen een lagere rente afsluiten en uw tegoeden kwijtraken. Of u kunt een persoonlijke lening afsluiten voor:

  • Op vakantie gaan

  • Spoedreparaties financieren

  • Uw huis inrichten

Maar als je een persoonlijke lening gaat afsluiten, is het belangrijk dat je een goede kredietscore hebt op het moment van je aanvraag. Dit is waarom.

Uw score kan uw meest waardevolle bezit zijn

Als u een hypotheek afsluit, wordt die woninglening gedekt door het actief waarmee het wordt gefinancierd: uw huis. Als u uw hypotheek niet terugbetaalt, kan uw geldschieter de verkoop van uw huis afdwingen om afgelost te worden. Hetzelfde geldt voor een autolening. Als u achterloopt met uw betalingen, kan uw geldschieter uw auto in beslag nemen en verkopen om aan uw leningverplichting te voldoen.

Persoonlijke leningen werken echter anders. Persoonlijke leningen zijn ongedekte leningen, wat betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifiek activum. Als u uw persoonlijke lening niet betaalt, is er geen activum dat uw geldschieter u kan dwingen te verkopen om zijn geld terug te krijgen. Uw score kan al beinvloed worden als u bijvoorbeeld kiest om Easytoys in termijnen te betalen.

Om deze reden kunnen kredietverstrekkers van persoonlijke leningen behoorlijk kieskeurig zijn over de kandidaten zij keuren goed. En ze geven de voorkeur aan aanvragers die binnenkomen met sterke kredietscores.

Hoe hoger uw score, hoe groter de kans dat u niet alleen wordt goedgekeurd, maar ook een concurrerende rente krijgt voor een persoonlijke lening . Voor alle duidelijkheid: het is mogelijk om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening als uw credit score niet zo sterk is, maar u kunt vast komen te zitten met een hoge rente waardoor de lening een stuk minder betaalbaar is.

Hoe om uw kredietscore te verbeteren

Als u een persoonlijke lening wilt aanvragen, maar niet enthousiast bent over hoe uw kredietscore eruitziet, loont het om eraan te werken voordat u die aanvraag indient. U kunt dit op een aantal manieren doen:

  • Betaal uw rekeningen op tijd, wat zal bijdragen aan een gunstiger betalingsverloop. Uw betalingsgeschiedenis weegt zwaarder dan enige andere factor bij het berekenen van uw kredietscore.

  • Betaal een bestaande creditcardschuld af. Als u dit doet, wordt uw kredietgebruiksratio verlaagd, wat een andere belangrijke factor is bij het bepalen van uw score. Dat gezegd hebbende, als u zich in een positie bevindt waarin u een persoonlijke lening moet afsluiten, heeft u misschien niet de middelen om de schuld die u al heeft af te betalen.

  • Controleer op fouten in kredietrapporten. Als er fouten zijn die tegen u werken, kunt u uw score snel verbeteren door deze te corrigeren.

Als u een persoonlijke lening aanvraagt, kan een goede kredietscore het gemakkelijker maken om een lening te krijgen. goedgekeurd en een betaalbare rente vast te houden. Controleer uw kredietscore voordat u een persoonlijke lening aanvraagt, zodat u niet teleurgesteld wordt. U kunt hier meer over lezen door te kijken op deze website.

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/