Bcentral
Image default
Dienstverlening

Waar moet ik zijn voor elektriciteitsproblemen?

Bij Elektricien Breda moet je zijn voor al je vragen over elektriciteit. Want komt je helpen als je eindelijk je eigen huis mag en kan bouwen, maar geen idee hebt over elektriciteit? Waar moeten de kabels? Welke kabels zijn allemaal nodig? Moet ik hier van te voren over nadenken of kan dat ook achteraf? Hoe bouw ik een meterkast? Allemaal vragen waar een elektricien een antwoord op heeft. En handig om een elektricien bij jou uit de buurt te kiezen. Dat is een stuk goedkoper dan wanneer je iemand uit Groningen laten komen. Je bespaart namelijk het meest op voorrijkosten en benzinekosten. We weten denk ik allebei wel dat deze beiden met de huidige benzineprijzen niet goedkoop zijn. 

Ik schrik me een hoedje 

Heb jij wel eens een stroomschok gehad? Grote kans van wel… Dit kan op allerlei plekken voorkomen, maar de meeste kinderen voelen wel eens aan een stroomdraad bij een weiland of krijgen een schok van de deurklink. Een schok van de deurklink is echter geen stroomschok, maar meer statische lading. Ook kan je thuis een stroomschok krijgen van elektrische apparaten of wanneer je een lamp of wat anders wilt installeren en vergeet de stroom eraf te halen. De beste manier om dit te voorkomen is om van te voren de stroom eraf te halen in de meterkast of om de stekker van het elektrische apparaat uit het stopcontact te halen. Gelukkig is een stroomschok voor een droog en gezond persoon niet heel gevaarlijk. Heb je natte handen of ben je nat door zweet of wat anders? Dan geleidt de stroom beter en kan het wel gevaarlijk worden. 

Het verschil in de soorten schok

Er zit een verschil in het soort schok en de pijn van de schok van verschillende dingen. Zo zullen lammetjes minder voltage op het stroomdraad hebben dan een wilde hengst in het weiland. Ook het stopcontact in de je keuken heeft weer een andere stroomsterkte. Hoe sterker de stroomsterkte, hoe meer pijn de aanraking zal doen.