Bcentral
Image default
Bedrijven

Tips voor werkende ouders

Je kijkt ernaar uit om naar het optreden van je kind op school te gaan, maar wil ook graag dat werk verslag afmaken. De dag erna wil je graag een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan, terwijl je over moest werken. Iedereen met een baan heeft verantwoordelijkheden, hetzelfde geld voor mensen met een gezin. Soms is het moeilijk om een goede balans te vinden tussen werk en ouderschap. In dit artikel delen we een aantal belangrijke tips voor werkende ouders.

Plan alles uit

Om een goede balans tussen werktijd en oudertijd te vinden is het belangrijk om iedere dag goed uit te plannen. Je hebt immers ontzettend veel verantwoordelijkheden, zowel op het werk als thuis. Door gebruik te maken van een planner voorkom je dat je belangrijke taken vergeet. Daarnaast voorkom je ook dat je in je thuis tijd te veel gaat werken, wat ten koste gaat van de aandacht van je kind. Plan belangrijke taken voor als de kinderen naar de peuteropvang zijn en niet als de kinderen eigenlijk in bad gestopt moeten worden.

Gebruik je lunchpauze optimaal

In je lunchpauze heb je tijd om even te ontspannen, of nog beter even te bellen met de kinderen, tenzij ze op de peuteropvang zijn natuurlijk. Maar als je al wat tijd met je kinderen mist omdat je vroeg moet beginnen met werken, of altijd tot laat door werkt, dan kan dit een fijn moment zijn om contact te zoeken met je kinderen. Dit maakt jou lange dag in ieder geval een stuk gemakkelijker!

Zet je werk meldingen uit

Als je thuis bent moet je ook volledig thuis zijn, in ieder geval zolang de kinderen nog wakker zijn of bij de peuteropvang. Je bent nu thuis van werk en nu hoort alle aandacht naar de kinderen te gaan. Heb je nog werk dat je af moet hebben? Doe dit dan zodra de kinderen slapen.

De kinderen hebben altijd prioriteit

We weten allemaal hoe verleidelijk het is om in de zakenwereld op te gaan. Maar je kinderen zullen hier niet blij mee zijn. Als je baas vraag of jij je dienst een paar uur kan verschuiven, terwijl je dan niet meer je eigen kinderen naar de kinderopvang kunt brengen, niet doen! De kinderen zullen je het niet in dank afnemen als je minder tijd voor hen hebt. Geld is niet alles, maar een goede opvoeding wel. Laat je kinderen weten dat zij altijd op nummer 1 staat. Tijd is belangrijker dan geld.

https://www.dakkindercentra.nl/peuteropvang/