Bcentral
Image default
Gezondheid

Stoppen met snurken

Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die snurken. Snurken kan vervelende gevolgen hebben voor jouw of je partner. Zo kun mensen minder goed slapen als ze snurken. Snurken is daardoor heel erg ongezond. Het is daarom logisch dat je van het snurken af wilt. Daarom vragen veel mensen zich af wat te doen tegen snurken.

Waarom snurken mensen?

Voordat we kijken naar de oplossingen is het belangrijk om eerst te kijken naar hoe snurken ontstaat. Als je gaat slapen dan ontspannen je spieren. Ook je tong is een spier die verslapt. Het kan voorkomen dat deze tegen de keelholte aankomt. Hierdoor wordt de luchtweg smaller waardoor een snurkend geluid ontstaat. Gelukkig zijn er manieren om te doen tegen snurken.

Eet niet meer voor het slapen gaan

Wat te doen tegen snurken is bijvoorbeeld niet meer eten voor het slapen gaan. Of in ieder geval weinig eten. Wanneer je namelijk veel eet voor het slapen gaan dan ontstaat er de kans dat je gaat snurken. Dit komt omdat er meer druk komt te staan op je longen. Hierdoor word je ademhaling zwaarder. Het is daarom verstandig om niet meer, of weinig, voor het slapen te eten.

Verander je slaappositie

Wat ook kan helpen om het snurken te voorkomen is om je slaappositie te veranderen. De meeste mensen die snurken slapen namelijk op hun rug. Je kunt proberen om op je zij te slapen. Als je op je rug slaapt dan komt namelijk te tong makkelijker tegen je huig waardoor je gaat snurken. Op je zij slapen kan dit voorkomen. Gelukkig zijn er verschillende tips die je kunt proberen. Op internet vindt je nog veel meer wat je kunt doen tegen snurken.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/