Bcentral
Image default
Telefonie

Samsung Galaxy S21 Fan Edition: dit weten we tot nu toe

Er gaan veel geruchten de ronde. Zo zou Samsung erg druk zijn met de lancering van de middenklasse Galaxy S21 FE, maar het gerucht gaat ook dat de telefoon zwaar is getroffen door het aanhoudende tekort aan chips in de industrie. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom de telefoon niet was gelanceerd op het augustus Unpacked-evenement. Gelukkig kun je wel alvast Samsung Galaxy S21 FE hoesjes kopen bij Casimoda. Wanneer het toestel wordt gelanceerd? Bronnen denken in het vierde kwartaal van 2021.

Wat zijn de specificaties? 

Het uiterlijk

Als het gaat om hoe de Fan Edition er dit jaar uit komt te zien, beginnen we met een verwijzing naar de column van de beroemde tipgever OnLeaks op Voice, waar enkele foto’s van het toestel zijn gedeeld. Het is niet zeker of de gedeelde foto’s gebaseerd zijn op officiële beelden van een bron binnen Samsung, of gewoon door een fan zijn gemaakt op basis van geruchten. Er wordt rekening mee gehouden dat het toestel in zes kleuren leverbaar wordt, maar tot nu toe hebben we slechts vijf kleuren gezien.

Hardware en specificaties

Met afmetingen van 155,7 mm x 74,5 mm x 7,9 mm wordt de Samsung Galaxy S21 FE iets groter dan de standaard Galaxy S21, wat volgens OnLeaks ook zou suggereren dat de S21 FE een iets groter Super AMOLED-scherm van respectievelijk 6,4 inch krijgt. Het toestel krijgt een plastic behuizing, wat een telefoonhoesje geen overbodige luxe maakt. Onder de motorkap vind je waarschijnlijk een 4.500 mAh batterij en draait de smartphone op een Snapdragon 888-chip. Helaas lijkt het er niet op dat Samsung de koptelefoonaansluiting terugbrengt, wat wellicht een beetje teleurstellend maar niet heel verrassend is.

Wat gaat de telefoon kosten?

Wat de telefoon gaat kosten, is nog een beetje giswerk. Maar volgens meerdere bronnen gaat de telefoon verkocht worden met een prijskaartje dat aan de verwachtingen van veel mensen gaat voldoen. De startprijs van de standaard Galaxy S21 was aanzienlijk lager dan de Galaxy S20, en het lijkt onwaarschijnlijk dat de Galaxy S21 FE een vergelijkbare ‘korting’ gaat krijgen, aangezien de Galaxy A-serie telefoons deze prijsklasse inneemt. Hoewel we geen concrete informatie hebben over de verkoopprijs, voorspelt een bron van GizChina dat de S21 FE tussen de €520 en €590 gaat kosten. Dat is nog steeds een stuk goedkoper dan de Galaxy S20 FE, die een jaar eerder verscheen met een prijskaartje van €649.

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-s21-fe-hoesjes/