Bcentral
Image default
Woningen

Materialen die je nodig hebt als je gaat verhuizen en verbouwen

Verhuizen uit je appartement kan een stressvolle ervaring zijn, vooral als je het voor de eerste keer doet. Misschien ben je nog nooit verhuisd en weet je niet precies wat je kunt verwachten. Met een goede planning en voorbereiding kun je deze ervaring echter gemakkelijker maken dan je denkt. Een van de belangrijkste stappen bij het voorbereiden van je verhuizing is dat je alles op de juiste manier inpakt. Op deze manier raakt er niets beschadigd tijdens het transport of tijdens opslag op je nieuwe plek. Je hebt een stucloper nodig om je muren te beschermen tegen schade terwijl je dingen van de ene plaats naar de andere verplaatst.

Stuclopers

Stuclopers zoals die van VerpakkingenXL zijn een prima manier om je muren te beschermen tegen beschadiging. Ze zijn ook erg handig voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals de hoeken van je kamer die moeilijk te bereiken zijn met ander verpakkingsmateriaal. Stuclopers zijn er in verschillende kleuren en kunnen worden gebruikt in combinatie met noppenfolie. Je kunt zo meer gebieden bedekken dan alleen de muren van je appartement of huis. Stuclopers zijn eenvoudig in gebruik. Je kunt het eenvoudig op maat knippen en gaandeweg over elke muur uitrollen. Je kunt stuclopers ook gebruiken op glazen oppervlakken zoals spiegels of ramen. Dit zorgt ervoor dat deze oppervlakken tijdens het transport worden beschermd. Zo komen ze veilig en zonder schade op hun bestemming aan.

Dozen

Dozen zijn het belangrijkste verpakkingsmateriaal dat je nodig hebt. Je kunt ze krijgen van een verhuisbedrijf of ze kopen in een winkel, maar zorg ervoor dat je genoeg hebt om al je spullen in te pakken. Het aantal benodigde dozen is afhankelijk van de grootte van je appartement, maar als algemene regel geldt dat je er minimaal twee per kamer en minimaal één per kast moet hebben.

Verpakkingstape

Inpaktape is een must-have als je gaat verhuizen. Verpakkingstape is er in verschillende maten en diktes. Je kunt de grootte van je doos kiezen en vervolgens verpakkingstape gebruiken om de opening af te dichten voordat je deze met je spullen vult. De meest voorkomende soorten verpakkingstape zijn transparant, bruin of wit/transparant. Doorzichtige exemplaren zijn perfect voor het afdichten van dozen. Op deze manier kun je zien wat erin zit zonder ze meteen te hoeven openen nadat ze zijn verzegeld.

Bubbeltjesplastic

Luchtkussenfolie is een geweldige manier om breekbare spullen te beschermen tijdens je verhuizing. Gebruik noppenfolie tussen het object en de doos, of leg het rond de buitenkant van de doos. Het kan ook worden gebruikt om lege ruimtes in dozen op te vullen, zodat ze gemakkelijker kunnen worden opgetild en gedragen.