Bcentral
Image default
Woningen

Verschillende soorten sfeerhaarden op een rijtje

Ben je van plan een sfeerhaard in huis te nemen om een warme en huiselijke sfeer aan te brengen in je woonkamer, maar twijfel je nog over wat de beste keuze hierin is? Wij zetten voor jou alle soorten sfeerhaarden voor jou op een rijtje zodat je jouw keuze makkelijker kan maken. 

Elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Je hebt er haast geen omkijken naar. De haard werkt op elektriciteit dus er komt geen rook bij kijken. Daardoor hoef je ook geen rookafvoer aan te leggen voor zo’n sfeerhaard. Een elektrische sfeerhaard sluit je makkelijk aan op een stopcontact en kan licht en warmte afgeven. Een elektrische sfeerhaard kan werken op LED-verlichting of waterdamp waarop licht wordt geprojecteerd. De haarden op waterdamp geven vaak een echter vlammen effect maar zijn wel iets duurder. Er zit dan ook vaak echt hout in verwerkt. De gemiddelde prijs van een elektrische sfeerhaard ligt rond de € 1.000.

Sfeerhaard op gas

Vroeger was er een rookafvoer vereist als je een gashaard wilde. Nu is het ook mogelijk om zonder rookkanaal een gashaard aan te sluiten. Deze haard kan je ook decoreren met keien of houtblokken. Zo heb je het gevoel dat je een echte houtkachel hebt. Wanneer het gas aan gaat komen er vlammen en je kan het gas zelf weer uitzetten en dan verdwijnen de vlammen weer. Zo kan je het helemaal zelf regelen. Een gemiddelde prijs van een gashaard ligt rond de € 3.500.

Gelhaard

In een haard kan je gelblikjes plaatsen die je zelf kunt aansteken. De gel steek je zelf aan met een lucifer en het blikje brandt op, zo krijg je prachtige vlammen te zien. Je hebt geen gas, elektriciteit of ventilatieschacht nodig, maar er komt wel een bepaald gas vrij bij het verbranden van de gel. Deze geur vindt niet iedereen aangenaam. Afhankelijk van de haard zelf variëren de prijzen sterk tussen de € 200 en € 3.000.