Bcentral
Image default
Gezondheid

Leer je agressie onder controle te houden met een agressietraining

Een agressietraining kan jou helpen bij het onder controle houden van je woede en agressie. Slaan argumenten bij jou snel om in ruzie? Heb je maar een kort lontje? Ga je snel over in verbaal en fysiek geweld? Heb je je agressie niet onder controle? Raak je snel geïrriteerd en geprikkeld? En voelt het voor anderen alsof ze constant op hun tenen moeten lopen bij jou? Dan is het volgen van een agressietraining misschien iets voor jou. Tijdens de agressietraining leer je onder andere omgaan met jouw agressie.

Vind de rust in jezelf

Tijdens de agressietraining wordt hard gewerkt aan het voorkomen van jouw agressieve gedrag. Je krijgt handvaten hoe je het beste kunt omgaan met agressieve gevoelens, zodat deze niet naar buiten komen op een vervelende manier. Door deze training vind je ook de rust in jezelf weer terug. Je zult je hopelijk minder snel geprikkeld voelen en minder snel de drang voelen om over te gaan op fysiek of verbaal agressief gedrag. Hoelang de training duurt hangt af van het aantal lessen dat jij nodig zult hebben voordat je je doel hebt bereikt.

Agressietraining opgelegd door de rechter

Ook de rechter kan ervoor kiezen om een agressietraining op te leggen aan een veroordeelde. Soms helpt het geven van een taakstraf, boete of gevangenisstraf niet bij het voorkomen van agressief gedrag van de veroordeelden in de toekomst. De veroordeelden weet niet altijd hoe hij om moet gaan met zijn agressieve gevoelens en zal daardoor misschien snel weer in de fout gaan. Het is daarom nuttiger om de veroordeelden een agressietraining op te leggen, zodat agressief gedrag in de toekomst misschien geheel of gedeeltelijk voorkomen kan worden. Het is daarom soms een betere straf dan een van de andere opties.