Bcentral
Image default
Dienstverlening

Inzicht in je boekhouding

Een hele hoop zelfstandig ondernemers kiezen er voor om hun boekhouding uit te besteden of zelf de basisadministratie bij te houden en zo nu en dan alles door te sturen naar hun boekhouder. Sommige ondernemers maken gebruik van een online boekhoudprogramma. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. Wat het belangrijkste is, is dat je administratiepakket je een helder en volledig inzicht verschaft. Zo is het niet alleen fijn als je kunt factureren en je kasboek kunt bijhouden, maar ook een debiteuren- en crediteurenoverzichtje hebben en een btw-aangifte kunnen doen bijvoorbeeld, zijn essentiële zaken.

Maak jezelf en de belastingdienst blij

Je wilt uiteraard niet dat de financiële status van je bedrijf voor veel stress zorgt. Het kiezen voor een goed en volledig administratiepakket is dan ook een must. Tegenwoordig doen we bijna alles online en veel administratie apps zijn daar (in tegenstelling tot veel mensen) op ingesteld. Met name de btw-aangifte is iets waar veel ondernemers tegenop zien. Ga dus voor een app die jouw ondernemersleven een stuk makkelijker maakt en waar de belastingdienst blij van wordt. Per slot van rekening wil je dat je accountant of boekhouder alleen even alle plussen en minnen checkt.

Waar let je op als je vergelijkt?

Een overzichtelijk administratiepakket dient er voor te zorgen dat je op een gemakkelijke manier kunt factureren. Daarnaast is het handig als je een seintje krijgt wanneer je een herinnering of aanmaning moet versturen. Bovendien is het handig als je snel en op een fijne manier betalingen kunt importeren. Een goede registratie van jouw uren en/of ritten voorkomt chaos en dit is dan ook enorm belangrijk als je allerlei pakketten gaat vergelijken. Wat eventueel zou kunnen helpen, is een proefperiode. Zo kun je het beste bepalen of het pakket met alle opties goed op jouw bedrijf en financiële status aansluit.

 

 

https://www.stip-t.nl/administratiepakket/