Bcentral
Image default
Sport

Hoe is voetbal begonnen? Geschiedenis van het voetbal

betaald voetbal trainer worden

Voetbal is tegenwoordig een van de meest populaire spellen. Het wordt beschouwd als de beroemdste sport ter wereld, met veel aanpassingen. Maar niet iedereen kent de geschiedenis van voetbal. Het lijkt erop dat het is bedekt met een sluier van geheimhouding. Verschillende landen claimden het recht om het voorouderlijk huis van dit spel te zijn, maar zelfs de meest prominente wetenschappers kunnen het moment van aanvang niet nauwkeurig bepalen. Engeland, dat zelfs officieel beweert het ‘thuisland’ van het voetbal te zijn, is slechts een van de genomineerden voor deze plek. Misschien is het de moeite waard om meer te weten te komen over de evolutie van deze populaire sport.

Het voorouderlijk huis van voetbal

Sinds de oudheid weten mensen dat ze een ronde bal in de lucht kunnen trappen en gooien. Maar ik heb lange tijd niet begrepen welke voordelen het oplevert en waartoe het kan uitgroeien. Omdat mensen vatbaar zijn voor competitie, ook in teams, werden deze acties in de loop van de tijd een soort competitie in behendigheid, wanneer verschillende spelers van het ene team probeerden een doelpunt te maken tegen een ander.

Maar een zeer merkwaardige vraag rijst onmiddellijk: wie wordt beschouwd als de voorloper van dit spel? Dit geldt ook voor de Latijns-Amerikaanse Indianen, die de eersten waren die de rubberen bal uitvonden. Of de oude Egyptenaren – een prototype van een bal werd gevonden in een van de graven. Het oude China en Japan hadden ook hun eigen spellen met bepaalde regels.

Elk van deze landen claimt het recht om zijn rechtmatige plaats in te nemen onder de voorouders van deze sport. En toch springt Engeland eruit, al was het maar omdat dit spel zijn officiële naam kreeg: voetbal. Dit is een Engels woord, verbonden door twee delen “voet” – een been en “bal” – een bal.

Voetbal in Engeland

Dus Engeland gaf de naam aan deze sport, maakte er een echt spel van met duidelijk gedefinieerde duidelijke regels, straffen voor hun overtreding en dergelijke. De eerste poging om dit spel te maken was een interessante gebeurtenis die plaatsvond in de 2e eeuw na Christus. In een van de steden speelden de Romeinen, die voetbal ook als onderdeel van de geschiedenis van hun land beschouwen, met de Kelten. De wedstrijd was zwaar – 500 mensen van elk team van twee kanten. Als gevolg hiervan was het niet zonder gevechten, verschillende sportblessures en blessures.

Daarna werd dit spel populair bij de eerste Engelse “sporters”. Bijna iedereen speelde het – van een rijke, welvarende feodale heer tot een gewone burger. Om de een of andere reden paste voetbal echter niet bij de Engelse koningen, die vanaf de 14e eeuw herhaaldelijk verschillende wetten ertegen introduceerden. Iedereen die voetbal speelde, kon worden geëxecuteerd of gegeseld. Maar dit ondermijnde de geloofwaardigheid van royalty’s in plaats van onverschrokken atleten.

Voetbal werd steeds populairder en in de 19e eeuw was het een toonaangevende sport geworden. Al in de jaren 30 van de 19e eeuw verschenen de eerste serieuze voetballers. En in 1861 werden de eerste regels opgesteld in Sheffield. Vervolgens veranderden ze verschillende keren, maar werden ze een onvervangbaar onderdeel van dit spel. Bovendien hebben sommigen van hen het tot op de dag van vandaag overleefd.

In 1904 werd voetbal erkend als een van de Olympische sporten. Dus aan het begin van de 20e eeuw maakte hij deel uit van een aantal onvervangbare mannenspelen. Maar was er wel vrouwenvoetbal? Het was de zwakkere sekse lange tijd verboden deze sport te beoefenen. Veel van haar vertegenwoordigers probeerden discriminatie te bestrijden, zelfs koningin Victoria probeerde het vrouwenvoetbal tot leven te brengen. Pas aan het begin van de 20e eeuw werd het echter populair en bekend over de hele wereld.

Zo bewees Engeland zijn recht om het thuisland van deze sport te zijn, aangezien de bevolking van het eiland het gedurende zijn bestaan ​​verdedigde.

Voetbal is tegenwoordig over de hele wereld enorm populair. Iedereen kent hem, uitstekende atleten en interessante wedstrijdmomenten. Nu weet je wat meer over de geschiedenis van de ontwikkeling van dit spel.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html