Bcentral
Image default
Bedrijven

Dit leer je allemaal tijdens je rijlessen

Ga je binnenkort beginnen aan rijlessen? Dan ga je veel leren! Niet alleen het autorijden zelf, maar er komt nog veel meer bij kijken. Naast de praktische vaardigheden, heb je namelijk ook theoretische en praktische kennis nodig om veilig de weg op te gaan.

Het voertuig

Wat weet je allemaal van een auto? De een wat meer, de ander helemaal niks. Naast een stuur en pedalen zitten er nog allerlei knoppen en snufjes in een auto. Ook dit komt uitgebreid aan bod wanneer je gaat rijlessen bij rijschool Geleen. Je moet natuurlijk wel de alarmlichten weten te vinden, en ook hoe je je er voor zorgt dat je ruiten niet beslaan. Ook ga je kijken onder de motorkap. Je leert hoe je het oliepeil controleert en hoe je de ruitenwisservloeistof bijvult. Daarnaast moet je weten hoe je je het profiel van de banden en de bandenspanning controleert. Zo heeft een auto geen verrassingen meer wanneer je zelf de weg op gaat.

Verkeersregels

Naast kennis van de auto, moet je natuurlijk ook de verkeersregels weten. Rijschool Geleen kan je hier ook bij helpen. Veel rijscholen bieden theorielessen aan of hulp bij het leren en de examens. Als je voor klassikale lessen bij rijschool Geleen gaat, leer je de verkeersregels van een docent die op de hoogte is van de allerlaatste regels en wetten. Dit kan een goede keus zijn als je het niet fijn vindt om uit boeken te leren. De docent legt alle verkeersregels goed uit en als je vragen hebt over bepaalde onderwerpen, kan je deze aan hem stellen. Heb je moeite met bepaalde onderdelen? Dan kan de docent hier extra aandacht aan besteden. Zo weet je zeker dat je de stof snel beheerst en met een gerust hart op examen kan gaan. Wist je dat maar 30 procent de eerste keer slaagt voor zijn theorie-examen? Onderschat het dus niet.

https://046rijopleidingen.nl/