Bcentral
Image default
Bedrijven

Bubbeltjesplastic hoe maak je dat?

Soms zie je een product en vraag je je af :”Hoe wordt dat gemaakt?”. Een voorbeeld van zo’n soort product is bubbeltjesplastic. Dit materialaa wordt veel gebruikt in het verzenden en vervoeren van producten en dient als bescherming van de producten. Het materiaal is doorzichtig , zit vol met bubbels maar is wel heel erg stevig. Dit zorgt ervoor dat er geen schade wordt aangebracht aan het product tijdens het verzenden of verhuizen. Het materiaal heeft dus veel gebruiksmogelijkheden dat is bekend. Wat niet bekend is , is hoe het gemaakt wordt.

Hoe maak je bubbeltjesplastic?

De ontwikkeling van dit transparante kunststof begint bij het maken van kleine bolletjes van een soort hars. Deze bolletjes zijn heel klein en hebben de afmetingen van een grindkorrel. Ze worden geplaatst in een zogenaamde extruder , wat een soort kan is die de bolletjes verhit en het mengsel gaat mixen. Onderaan de extruder zit een sleuf, waar het mengsel uit loopt. Om noppenfolie of bubbeltjesplastic te maken zijn er minimaal twee lagen nodig. Deze komen uit de sleuf als vloeibare hars. Hierna gaan deze is een soort drum. De zuiging van de drum zorgt ervoor dat het mensel in de gaten wordt gezogen waardoor de vorm van noppen ontstaat in het plastic.

Waar kan je bubbeltjesplastic kopen?

Het bubbeltjesplastic materiaal is bijna overal verkrijgbaar. Dit maakt het dan ook een stuk makkelijker om het materiaal aan te schaffen en te gebruiken voor het verzenden of verplaatsen van spullen. Dit maakt het dan ook een goede manier om toe te passen op een zeer breed gebied en zorgt voor een heleboel toepassingsmogelijkheden.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/