Bcentral
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten theorie-examens voor de auto!

Als je dacht dat er maar één soort theorie-examen is, dan kom je bedrogen uit. Ook misschien jammer voor jou, want het kan soms het verschil uitmaken tussen slagen en zakken. Elke keer opnieuw examen doen kost veel geld. Daarom hier een aantal opties, zodat jij de juiste keuze kan maken.

Het normale theorie-examen voor de auto

Het normale theorie-examen kost 37 euro (2021). Als je het examen per post aanvraagt, komen er nog verzendkosten bij. Laat jij jouw rijschool het theorie-examen aanvragen? Reken dan ook op extra kosten. Voor dit examen heb je 30 minuten de tijd. Daarbij zijn er ook nog bepaalde tijdslimieten ingesteld, voor bepaalde vragen.

Theorie-examen met extra tijd

Het is mogelijk om extra tijd te krijgen. Daar betaal je wel meer voor: 12 euro toeslag bovenop het standaardtarief van 37 euro. Heb je een dyslexie verklaring? Dan kun je binnen 14 dagen dit bedrag terugvragen via het CBR met ’toeslag terugvragen’.

Tolk erbij

Heb je een tolk nodig? Ook dat is mogelijk.  Zowel een individueel begeleid examen als een theorie-examen met tolk kost 95 euro (2021). Dit moet je wel zelf betalen en regelen.

Spreek je goed Engels? Dan is het wellicht handiger om het examen in het Engels te doen. Tip: theorie oefenen in het Engels is dan ook slim. Een examen in het Engels kost 42,50 euro. Een stuk betaalbaarder dus dan examen doen met een tolk.

Theorie oefenen

Het beste theorie-examen is altijd nog het examen dat je goed geoefend hebt. Oefenen en nogmaals oefenen. Dat geeft extra vertrouwen, en het zorgt ervoor dat je op een goede manier het examen ingaat. Zorg ook voor een goede begeleiding. Het is mogelijk om zelf te oefenen, maar zeker als je het allemaal wat spannend vindt, is begeleiding net dat fijne beetje extra dat jou er doorheen sleept.

Heel veel succes met het theorie-examen dat bij jou past.

https://theorie-oefenexamen.nl/