Bcentral
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je Terceira moet bezoeken met een huurauto

Terceira is een vulkanisch eiland in de archipel van de Azoren, in de Noord-Atlantische Oceaan. Het is een van de grotere eilanden van de archipel en het is de thuisbasis van de oudste stad van de Azoren, Angra do Heroismo, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Het eiland Terceira is het op één na dichtstbevolkte eiland van de Azoren en er worden het hele jaar door talloze festiviteiten georganiseerd. Het staat bekend om zijn uitstekende lokale keuken en is het culturele hart van de Azoren. Terceira is een absolute aanrader als je op de Azoren bent vanwege de vele toeristische attracties. Een van de beste manieren om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen is door een auto te huren. Met een huurauto is het gemakkelijker om de verschillende bezienswaardigheden op Terceira te verkennen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven op het eiland Terceira, waaronder:

  • Avis
  • Budget
  • Firefly
  • Europcar
  • Goldcar
  • SIXT
  • Alamo
  • Dollar

Er zijn veel websites waarop je de autoverhuurdiensten kan vergelijken, zodat je een goedkope huurauto kan vinden die binnen je budget past. Je hotel kan ook een vergelijking van de autoverhuurdiensten voor je uitvoeren voordat je op Terceira aankomt. Hieronder volgen de beste 5 redenen om het eiland Terceira te bezoeken.

1. Algar do Carvao

Algar do Carvao is gelegen in het hart van het eiland Terceira en het is een van de grootste attracties van het eiland. Algar do Carvao is een oude lavatunnel met een verval van bijna 45 meter. In tegenstelling tot de meeste vulkanische tunnels in de wereld, wordt deze vulkanische tunnel niet geblokkeerd door opvullingen of aardverschuivingen. Het is ook verbazend dat dit een van de enige drie vulkanische tunnels ter wereld is die men te voet van binnen kan bezoeken. Je kan in de buurt parkeren en dan te voet verder gaan om de vulkanische tunnel te verkennen.

2. Monte Brasil

Het eiland Terceira is een land van vulkanen, en de Monte Brasil is een uitgedoofde vulkaan die uit de zee kwam en het weelderige groene schiereiland aan de stad Angra do Heroismo vormde. Deze plek wordt tegenwoordig door de plaatselijke bevolking gebruikt om te joggen, te wandelen en te picknicken met het gezin.

3. Angra do Heroismo

Niet veel mensen weten dat Angra do Heroismo twee keer de hoofdstad van Portugal was. Met een roemrijk verleden is dit een aanrader wanneer je in Terceira bent. Zelfs na een zware aardbeving in 1980 is deze nederzetting op Terceira vandaag de dag een kleurrijk doolhof van keizerlijke gebouwen met een netwerk van geplaveide straten dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Als je in Angra do Heroismo bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het oude plein Praca Velha, de Igreja da Misericordia kerk en Prainha, een strand midden in de stad.

4. Het uitzichtpunt Serra do Cume

Het uitkijkpunt Serra do Cume is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Terceira. Dit uitkijkpunt biedt een van de meest ongelooflijke uitzichten van de hele Azoren. Mensen verzamelen zich hier om een glimp op te vangen van de prachtige zonsopgang en zonsondergang.

5. Gruta do Natal and Furnas do Enxofre

Dit zijn de plekken om de vulkanische en geografische wonderen van Terceira in je op te nemen. De Gruta do Natal is een natuurlijk grottenstelsel dat vijf kilometer lang is. Op slechts vijf minuten rijden van Gruta do Natal ligt Furnas do Enxofre, een mini-vulkaanpark met vele wandelpaden.

https://www.autoportugal.nl/