Bcentral
Image default
Gezondheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van een voetenbad massage?

Aan het einde van een lange, inspannende werkdag komt het verlangen om te kunnen ontspannen. Logisch, want de dagelijkse werkdag kan behoorlijk vermoeiend zijn. Met name bij werkzaamheden waarbij je constant in beweging bent en je fysieke en mentale inspanning levert. Het gevolg is dat je bijvoorbeeld last krijgt van pijnlijke benen en voeten. Wist je dat een voetmassage met een voetmassage apparaat of een voetenbad enorm kan helpen bij mensen die last hebben van pijnlijke voeten. Natuurlijk zijn er verschillende behandelingen om je voeten te masseren, waarbij elke voetmassage verschillende voordelen biedt. In dit artikel gaan wij dieper in op wat de voordelen zijn van een voetmassage. Wij wensen je veel plezier met het lezen van dit artikel.

 

Het verminderd hoofdpijn

Naast pijnlijke voeten kan je na een lange dag hard werken ook last krijgen van hoofdpijn. Wist je dat een voetmassage ook kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn? Met name door het geven van een voetreflex massage kan je hoofdpijn verminderen. De meeste voetmassage apparaten en voetenbaden kunnen een voetreflex massage geven. Op de onderkant van je voeten bevinden zich veel reflexpunten het worden ook wel drukpunten genoemd. Het uiteindes van de drukpunten en deze zijn staan via de zenuwbanen in connectie met al de organen van het lichaam. Door deze drukpunten te masseren worden de zenuwbanen gereinigd. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen effectiever worden verwijderd. Daarnaast kan de energie gemakkelijker door je lichaam stromen. Het effect daarvan is dat het een positief effect heeft op het behandelen van hoofdpijn en migraine.

 

Het helpt enorm bij het verminderen van stress

Wist je dat een voetbad massage enorm helpt bij het verminderen van stress? Het geluid van de bubbels alleen al geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Probeer maar eens te focussen op de bubbels die het voetenbad maakt. Je zult merken dat er heel rustig van wordt. Het is natuurlijk niet alleen het geluid van de bubbels. Een voetenbad creeert natuurlijk ook een heerlijke massage. De meest voorkomende massage is een vibratie massage in combinatie met de bubbels. Tijdens de massage maakt het lichaam endorfine hormonen aan. Daarnaast worden stresshormonen zoals cortisol afgevoerd uit het lichaam. Dankzij de aanmaak van de endorfine hormonen gaat het lichaam zich rustiger voelen en verdwijnt de stress langzaam uit het lichaam. Je zult merken dat je na een voetenbad massage veel rustiger bent. 

 

Een verhoogde bloedsomloop?

Wist je dat een voetenbad massage de bloedsomloop in het lichaam verhoogt? Door een voetmassage worden de bloedbanen verbreed. Het zorgt ervoor dat er meer bloed vervoerd kan worden. Het effect daarvan is natuurlijk dat de bloedscirculatie toeneemt. Bij een voetenbad neemt met name de bloedsomloop in het onderlichaam sterk toe. Juist het onderlichaam heeft vaak last van een verlaagde bloedsomloop. Tijdens ons werk zitten we namelijk een groot deel van de dag en het zorgt ervoor dat  het bloed minder goed je onderlichaam kan bereiken. Het effect is dat de spieren in het onderlichaam vermoed gaan aanvoelen door de verlaagde bloedsomloop. Door een voetmassage wordt de bloedsomloop weer gestimuleerd. Een voetenmassage na een lange harde werkdag is dus zeer effectief om je voeten en benen weer hernieuwde energie te geven. 

 

Het helpt bij een goede nachtrust

Wanneer je minder goed in slaap valt is het een slim idee te genieten van een voetmassage of een voetenbad massage. Zoals eerder beschreven heeft een voetmassage een zeer positief effect op het verminderen van stress waardoor je rustiger wordt. Doordat je rustiger bent slaap je natuurlijk ook beter en zo heeft het ook een gunstige invloed op een goede