Bcentral
Image default
Beauty en verzorging

Wat is acne?

Acne of acne vulgaris, is een veelvoorkomende huidaandoening die voor veel mensen erg vervelend is. Ontsteking ontstaat doordat poriën verstopt raken doordat de talgproductie uit balans is. Dit wordt een puistje. Acne komt vaak voor bij tieners, maar men kan het ook op latere leeftijd zien bij zowel mannen als vrouwen en dient behandeld te worden met huidtherapie Eemland. Ook factoren als hormonale schommelingen, stress en voeding kunnen de klachten verergeren. Acne op het gezicht kennen we allemaal, maar je kunt ook last krijgen van acne op het lichaam, vooral op de schouders, borst en rug.

De behandeling van acne

Omdat acne voor iedereen anders is, wordt er een persoonlijk acne behandelplan opgesteld. Deze stemmen we af op jouw huid en wensen. Tijdens ons gratis intakegesprek wordt de huid onderzocht en wordt het type acne bepaald. Bij ontstoken acne kunt u het beste elke twee tot vier weken de huid behandelen of een behandeling voor acne in een huidkliniek laten doen. Als de acne niet meer actief is, raden wij u aan om elke 6 -12 weken te komen voor een onderhoudsbehandeling. Dan weten we zeker dat je met een grote glimlach en een frisse huid onze praktijk verlaat. Er zijn verschillende huidtherapeutische behandelmethoden om acne effectief te behandelen en om verdere huidbeschadiging zoals acne littekens en pigmentvlekken te voorkomen. Bij acne therapie wordt de huid gereinigd met een milde huidreiniger. Daarna wordt de huid grondig gereinigd: puistjes en kleine talgbultjes (whiteheads) worden met een klein steriel naaldje doorgeprikt, waarna het ontstekingsmateriaal en de talg voorzichtig worden afgezogen.

Chemische peelings en camouflagetherapie

De peeling kan gebruikt worden om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren. Deze behandeling geeft huidverbetering en is soms al na één behandeling zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings en welke gebruikt wordt hangt af van de huidconditie op het moment van de behandeling en kan per behandeling verschillen. De peeling kan gebruikt worden om het ontstekingsproces te remmen om de huid egaler te maken en de huidconditie te verbeteren. Deze behandeling geeft huidverbetering en is soms al na één behandeling zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings en welke gebruikt wordt hangt af van uw huidconditie op het moment van de behandeling en kan per behandel moment verschillen.