Bcentral
Image default
Winkelen

Waarom zou elke kok voor een hakmolen kiezen?

Heb je als hobbykok vaak het ongemak om stukjes groente en kruiden fijn te hakken? Of wil je versgemalen kruidenvoegen voor jouw recept? Dan is een hakmolen een uitkomst. In dit artikel vertellen we waarom elke kok voor een hakmolen moet kiezen.

Precisiewerk

Het eerste voordeel van een hakmolen is de precisie die je krijgt bij het hakken van groenten en kruiden. Met een hakmolen kun je verschillende soorten groenten fijnhakken, waardoor je prachtig egaal gesneden stukken krijgt. Met dit apparaat kun je ook allerlei ingrediënten tot poeder vermalen, zoals groene kruiden, hele noten of specerijen. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je gevarieerde kruiden in jouw recepten wil gebruiken.

Eenvoudig in gebruik

Het tweede voordeel van een hakmolen is dat het eenvoudig in gebruik is. Je kunt jouw ingrediënten eenvoudig in jouw hakmolen doen en deze direct starten. Met de draaiende mesjes zal het materiaal in een handomdraai fijn worden gemalen. Na het gebruik kun je de hakmolen eenvoudig schoonmaken door de onderdelen afzonderlijk te wassen.

Betrouwbaar resultaat

Het derde voordeel van een hakmolen is dat je steeds een betrouwbaar resultaat krijgt. Het proces is hetzelfde, steeds wanneer je het apparaat gebruikt. Hierdoor weet je vooraf wat je aan het einde mag verwachten. De hakmolen heeft bovendien verschillende standen waarin je de haksnelheid kunt regelen. Op deze manier kun je eenvoudig de optimale fijnsnede of poeder krijgen die je nodig hebt voor jouw recept.

Veelzijdigheid

Een vierde voordeel is de veelzijdigheid van een hakmolen. Het apparaat kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld: – Fijngehakte groenten maken – Groene kruiden vermalen – Noten fijnhakken – Granen malen – Kruiden vermalen – Soepen mixen – Sappen persen

Besparing

Tot slot is een hakmolen ook nog eens een financiële besparing. Je hoeft niet meer veel tijd te besteden aan het fijnhakken van ingrediënten met het mes, waardoor je de hakmolen in relatief korte tijd terugverdient. Ook kun je zelf specerijen malen, die vaak veel goedkoper zijn. De beste hakmolen voor als professional kok is de Slice & More processor van Philips. Deze hakmolen biedt een breed scala aan opties, waardoor je verschillende ingrediënten kunt bereiden.

Conclusie

Een hakmolen biedt een aantal voordelen aan de professionele kok. Als je een eenvoudig apparaat wilt dat je kan gebruiken om verschillende ingrediënten fijn te malen, dan is een hakmolen je beste keuze. Koop een goede hakmolen hier.