Bcentral
Image default
Aanbiedingen

Waarom jij slaapkamer gordijnen nodig hebt

Nachtrust is een zeer belangrijk onderdeel van het leven. Nachtrust zorgt er namelijk voor dat je voldoende energie hebt, en minder last van stress in het dagelijks leven. Helaas kan de nachtrust door veel verschillende factoren nog wel eens verstoord worden. Daar zitten we natuurlijk allemaal niet op te wachten.

Voldoende en goede kwaliteit slaap

Hoe zorg je er nou voor dat je voldoende slaap hebt, en dat de slaap die je hebt ook van kwaliteit is. Allereerst is het belangrijk dat de kamer van het licht van buiten is afgesloten. Door te veel licht in de kamer kun je namelijk ook niet goed slapen.

Naast het de lichtregeling is het ook belangrijk om een goed slaapklimaat te behouden in de kamer. Denk hierbij aan de temperatuur in de kamer, in de winter dus wat warmer en in de zomer juist wat koeler. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de akoestiek, de geluiden dempen in de kamer.

Maar hoe doe je dat nou precies?

Het antwoord hierop is heel makkelijk, namelijk gordijnen. Gordijnen kunnen jou hierbij zoveel helpen. Voor in de slaapkamer raden wij namelijk sterk aan om lichtdichte gordijnen te kiezen. Lichtdichte gordijnen blokken het licht van buitenaf namelijk 100%.

Verduisterende gordijnen wordt ook nog vaak gekozen, alleen moet je er dan goed rekening mee houden dat het licht niet voor de volle 100% wordt geblokt. Het licht wordt wel dusdanig goed afgesloten dat je er weinig last van hebt, maar volledig lichtdicht zal het hier niet van worden.

Wat betreft de geluiden dempen, ook hiervoor zijn gordijnen de perfecte oplossing. Tegenwoordig hebben gordijnen zoveel functies, je kan het zo gek niet bedenken. Isolerend, thermisch, warmte werend, en dus ook akoestisch. Om de akoestiek te verbeteren in de slaapkamer, kun je dus voor geluiddempende (akoestische) gordijnen kiezen.

Nog lang genieten van een goede nachtrust

Het is te begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je dus soms ook even niet meer weet hoe je bepaalde problemen kunt verhelpen. 123gordijn is er om je te helpen! Door middel van onze blogs kom je veel te weten over de vele functionaliteiten van gordijnen. Heb je nog vragen over de akoestiek of de mate waarin een gordijn het licht blokt? Neem gerust contact met ons op!