Bcentral
Image default
Rechten

Waarom Airbnb slecht is

Woon jij toevallig in Amstedam? Dan heb je er waarschijnlijk al een hekel aan, Airbnb! Het overspoelt het toerisme in Amsterdam, maar het is niet alleen voor jou als bewoner bijzonder vervelend. Denk ook aan de hotel eigenaren, die draaien al een beroerde tijd door Corona en lopen ook erg veel omzet mis omdat veel mensen via Airbnb boeken.

En dat gaat zeker niet altijd op een eerlijke manier. Want Airbnb is de laastste tijd veel in de media om verschillende redenen. Dit zijn een aantal redenen waarom, het bedrijf niet altijd zuivere koffie is!

Je krijgt niet altijd wat je ziet

Het boeken van een accommodatie via Airbnb is anders dan het boeken van een kamer via een groot hotelketen, in welk geval je redelijkerwijs kunt garanderen dat de accommodatie zal zijn zoals geadverteerd. Elke host maakt zijn eigen lijst, sommige zijn misschien eerlijker dan andere. Voormalige gasten geven echter vaak commentaar op hun ervaringen, wat een meer objectieve beschrijving kan geven.

 

Servicekosten

Je hebt het misschien al gehoord in de media, maar Airbnb vraagt dubbel servicekosten! Ze vragen zowel aan jou – de huurder – servicekosten als aan de verhuurder. En dat mag niet volgens de Nederlandse wet. En dat heeft voor veel ophef gezorgd in Nederland. Gelukkig zijn er bedrijven die jou kunnen helpen met jouw Airbnb Servicekosten terug te krijgen!

 

Nadelen van verhuren via Airbnb

Het grootste risico voor de gastheer kan de vernietiging van zijn eigendommen zijn. Hoewel er met de meeste accommodaties niets is gebeurd, gaan er geruchten dat toen de Airbnb-verhuurder dacht te verhuren aan een rustig gezin, het hele huis door tientallen feestgangers werd verwoest. Zoals hierboven vermeld, biedt het Airbnb-huiseigenaargarantieprogramma een bepaald niveau van beveiliging, maar het dekt mogelijk niet alles, inclusief contant geld, zeldzame kunst, sieraden en huisdieren. Ook verhuurders met beschadigde huizen zullen veel overlast ondervinden.