Bcentral
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Delft

Op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Delft

Kom jij uit Delft en omgeving en ben je op zoek naar een echtscheidingsadvocaat? Onze ervaren advocaten kunnen jou helpen met je echtscheiding. Naast dat het nemen van een echtscheidingsadvocaat verplicht is, omdat alleen zij een echtscheidingsverzoek mogen indienen, hebben onze echtscheidingsadvocaten ook de benodigde kennis rondom de wetten en regels. Daarnaast hebben de scheiding advocaten veel ervaring waardoor jij de beste adviezen en tips krijgt tijdens het hele echtscheidingsproces.

Hoe gaat een echtscheidingsprocedure in zijn werking?

Een echtscheiding kan je op twee verschillende manieren aanvragen. Je kan te maken hebben met een eenzijdige scheiding of een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek. Wanneer jij en je partner er niet uitkomen wat betreft de regels en verdelingen, kan een advocaat een eenzijdig verzoek indienen bij de rechter. Beiden partijen hebben in dit geval een eigen advocaat die alleen werken voor hun eigen cliënt. 

Indien jij en je partner wel in goed overleg uit elkaar gaan, kunnen jullie ervoor kiezen om samen een mediator of echtscheidingsadvocaat in te schakelen. Deze mediator of echtscheidingsadvocaat Delft dient een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding in bij de rechter. De gemaakte afspraken worden dan vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding wordt ook het ouderschapsplan vastgelegd.

Nadat de rechter uitspraak heeft gedaan over de echtscheiding, komt dit te staan in de registers van de burgerlijke stand. Dan pas is de scheiding definitief. Dit dient wel binnen 6 maanden gedaan te worden. Als dat niet het geval is, vervalt de echtscheidingsbeschikking en moet het gehele proces opnieuw gevoerd worden.

H3: De beste tips voor een echtscheiding

Wij hebben nog een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Laat je niet opjagen, neem de tijd en bekijk de situatie goed.
  • Denk aan de kinderen. Een scheiding kan veel invloed hebben op kinderen, daarom is het belangrijk om hun centraal te houden.
  • Stel een lijst met jullie waardevolle bezittingen, dit helpt ermee om de bezittingen makkelijker te verdelen. Als jullie dit lastig vinden kunnen jullie de spullen laten taxeren.
  • Een financieel adviseur kan goed helpen met de financiële zaken.
  • Wees niet egoïstisch.