Bcentral
Image default
Winkelen

Vier tips om je wooncomfort te verbeteren

Jouw eigen huis is jouw plek en waarschijnlijk ook de plek waar jij je het meest op je gemak voelt. Hoe comfortabeler jouw huis is, hoe beter je tot rust kan komen na een lange werkdag of in het weekend. Wil jij je wooncomfort verbeteren? Je kunt bijvoorbeeld akoestische panelen kopen om de galm in huis te verminderen. We delen in dit artikel een aantal tips.

Fijne akoestiek in huis

Als jij in een wat groter huis woont, kan het geluid soms flink weerkaatsen, wat zorgt voor een vervelende galm. De galm in huis kun je verminderen door grote ruimtes lekker vol te zetten met spullen. Zachte items met veel textuur, zoals een dik kleed of schapenvachtjes, kunnen bijvoorbeeld erg helpen. Ook zijn er speciale akoestische wandpanelen te koop die je aan de muur kunt hangen. Deze zien er vaak ook nog eens stijlvol uit.

Een prettige temperatuur

We willen allemaal besparen op onze stookkosten, maar wel een prettige temperatuur in huis ervaren. Goede isolatie is daarbij ontzettend belangrijk. Kijk eens met een energieadviseur naar wat er nog te winnen valt bij jou in huis. Zelf kun je kijken naar het dichten van gaten en kieren die toch door laten, een kleed op de vloer ter isolatie van de vloer en dikke gordijnen die in de nacht de kou buiten houden.

Elimineer vocht

Goede isolatie is ook ontzettend belangrijk om de vochtigheid in huis op peil te houden. Deze mag niet te hoog worden. Een te hoge vochtigheid kan namelijk schimmel veroorzaken en bovendien zorgt het voor een klam klimaat in huis. Met vochtvreters of vochtzuigende machines kun je de vochtigheid omlaag brengen. Met goede isolatie houdt je de vochtigheid laag.

Een fijne geur in huis

Tot slot is het ook fijn als het bij jou in huis lekker ruikt. Zeker als je huisdieren hebt kan dit best een uitdaging zijn. Steek regelmatig een kaarsje of geurkaarsje aan. Als je van de geur houdt is wierook ook een goed idee, dat oogt ook nog eens heel gezellig. Tot slot dragen ook planten bij aan een fijne geur in huis en bevorderen ze de kwaliteit van de lucht.