Bcentral
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het kiezen van een makelaar

Tips bij het kiezen van een makelaar

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om je huis te verkopen zijn er ontzettend veel dingen die je moet regelen en waar je aan moet denken. Zo zijn er veel regels waaraan je je moet houden en dient alles officieel vastgelegd te worden. Het is ook tijd om een keuze te maken: verkoop je jouw huis zelf of neem je een makelaar in arm? Wanneer je ervoor kiest om een makelaar in te huren hebben wij een paar goede tips voor je. Zo weet je zeker dat je de juiste makelaar kiest voor de verkoop van jouw huis! 

Soorten makelaars

Het is allereerst goed om te weten dat er verschillende soorten makelaars zijn. Er is een verhuurmakelaar, deze makelaar houdt de huurmarkt nauwlettend in de gaten, neemt de organisatie van de bezichtigingen uit handen en zorgt dat uw woning goed zichtbaar is op verschillende platforms. Deze makelaar is geschikt wanneer je erover denkt je woning te verhuren. Wanneer je jouw woning graag wil verkopen komt de verkoopmakelaar in zicht. De verkoopmakelaar zorgt voor een goede taxatie van je woning, helpt je met het in de markt zetten van de woning en informeert je over alle vragen die je mogelijkerwijs hebt bij de verkoop van je huis. Hij bepaalt samen met jou de verkoopstrategie van je woning. 

Kies een erkende makelaar

Het is ook belangrijk om goed te checken of de makelaar van jouw keuze wel een erkende makelaar is. Het beroep makelaar is sinds een paar jaar niet langer een beschermd beroep waardoor in principe iedereen als makelaar aan de slag kan. Er is gelukkig wel een kwaliteitsregister waarin je als consument kan checken of de makelaar van je keuze voldoet aan de strenge eisen van kwaliteit en educatie die het register vereist. Naast het kwaliteitsregister zijn er ook diverse brancheverenigingen. Wanneer een makelaar is aangesloten bij een branchevereniging zegt dit ook veel over de kwaliteit van de makelaar. 

De juiste makelaar

Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd maar je nog geen weloverwogen keuze hebt kunnen maken doe je er wellicht goed aan om eens een aantal makelaars met elkaar te vergelijken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een makelaar in Maastricht maar zijn er te veel opties? Juistemakelaar.nl biedt een makkelijke tool waar je al je wensen en eisen eenvoudig aan kunt geven. Na het invullen van de tool ontvang je per mail een overzicht van makelaars in jouw regio die aan je wensen voldoen. 

 

https://juistemakelaar.nl/