Bcentral
Image default
Aanbiedingen

Regenkleding kopen? Workwear24!

Tips bij het kopen van regenkleding

1 ding is zeker in Nederland en dat is dat het goed kan regenen van tijd tot tijd. En als je dan op de fiets zit en naar huis moet of naar werk gaat , en doorweekt arriveert… daar wordt niemand blij van natuurlijk. Laat staan als je een beroep hebt waarvoor je vaak buiten moeten werken, óók als het regent. Gelukkig bestaan er hele goede werkkleding die waterdicht of waterwerend zijn en zodoende je een droge (werk)dag kunnen garanderen. In dit artikel geven we je wat tips bij het zoeken en kopen van waterdichte regenjassen en kleding.

Ademend vermogen: erg belangrijk

Sommige mensen zweren erbij! De zware en dikke ondringbare PVC jassen. Oerdegelijk en waterdicht… maar ook helemaal niet ademend. Handig voor waadpakken, maar niet als een jack of broek. Laat dat laatste nu ontzettend belangrijk zijn als je de hele dag aan het werk bent. Goede regenkleding moet kunnen ademen. Anders wordt het een kleffe bende en dat is niet wenselijk. Dat houdt in dat de buitenkant voorzien moet zijn van een waterdichte coating dat wél transpiratievocht naar buiten doorlaat, en andersom dus weer niet.

Coating of membraan

Regenkleding hebben grofweg 2 manier om water te weren. Dat is middels een coating of een membraan.

De meestvoorkomende vorm is een coating, om de simpele reden dat deze goedkoper zijn aan te brengen. Een coating is te vergelijken met een dunne verflaag. Deze laag kan aangetast worden tijdens het wassen, schuren of blootstelling aan hoge temperaturen. Denk je het kledingstuk zeer intensief te gaan gebruiken, dan is een membraan een betere oplossing.

Een membraan zit verweven in de stof van het kledingstuk. Meestal tussen de buiten- en binnenlaag. Deze kledingstukken zijn een stuk duurzamer omdat ze niet als een ‘laag’ op het kledingstuk zitten. Je kunt ermee wassen en zelfs in de droger.

Nuttige details op regenkleding

Met een regenbroek of regenjack komen extra’s ten opzichte van een normaal kledingstuk. Enkele nuttige toevoegingen kunnen zijn;

Capuchon: Een capuchon is natuurlijk super handig als het regent, maar dat moet deze wel goed om je hoofd blijven zitten tijdens het werken of als je fiets. Kijk daarom of de capuchon verstelbaar is om het aan te passen aan je gezicht/hoofd.

De rits: Ritsen zijn eigenlijk een heel belangrijk onderdeel van een kledingstuk. Bij een regenjas moet de rits ook waterdicht zijn. Zit er bijvoorbeeld een overslag over de rits, die je met een klittenband kunt bedekken? Let daar op!

Bestel online bij regenkleding specialist Workwear24

Wanneer je het gevoel hebt dat er geen einde komt aan al dat regen, shop dan online in de webshop van Workwear24. Kies uit een groot aanbod regenkleding voor de zowel particulier en zakelijk. Hoewel onze dienstverlening zakelijk bestemd is, kun je al vanaf 1 stuk online regenkleding bestellen. Dus ook voor particulieren kan Workwear24 een uitkomst bieden.

Met een gebalanceerd collectie van regenbroeken, regenjacks, softshell jacks en zelfs regenpakken kom je als professional of particulier niets te kort. Bestellingen t.w.v. €45,- ex btw worden gratis verzonden in Nederland. Bekijk ook eens onze waterdichte werkschoenen ter aanvulling van je (werk) outfit. Met name ideaal voor hoveniers en medewerkers in de branche Infra.

https://www.werkkleding-workwear24.nl