Bcentral
Image default
Woningen

Goede ventilatie in huis tijdens de zomer? Kies voor horren

Tijdens warme dagen in de zomer is het lastig om je woning goed te ventileren. En wanneer een betaalbare manier zoekt om je woning te voorzien van frisse lucht, is het zeker een aanrader om voor een hor te kiezen. Horren zijn gemaakt van speciaal materiaal waardoor je gemakkelijk de ramen en deuren openzet: dit zorgt niet alleen voor frisheid in huis, maar het is ook veel minder beklemmend en warm wanneer je jouw woning binnenkomt.

Verder is frisse lucht ook belangrijk voor je gezondheid: de aankoop van een hor draagt hier dus aan bij. Je bepaalt zelf waar je de horren plaatst: je kunt ervoor kiezen om alleen de buitendeur te voorzien van een hordeur, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om horren te plaatsen voor de ramen in je slaapkamer. Op deze manier kun je ook ‘s nachts de ramen open laten staan en ben je verzekerd van frisse lucht. Ook pollen komen veel minder snel naar binnen door het plaatsen van een hor.

Bijkomend voordeel: geen insecten in huis

Horren zorgen er dus voor dat je jouw woning ook tijdens warmere periodes goed kunt ventileren. Maar dat is niet de enige reden om een hordeur, horraam of lamellenhor aan te schaffen. Want ook op het gebied van insecten biedt een hor de nodige voordelen. Je kunt de buitendeur naar de tuin de hele dag door openhouden en de hordeur dicht: frisse lucht komt zo gemakkelijk naar binnen, maar vliegen, muggen, wespen en bijen hebben geen schijn van kans.

https://www.moustiquairesurmesure.be