Bcentral
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom je een potje bubbelbal kan gebruiken

Bubbelbal is een sport waarbij je in een luchtbal zit en een voetbalwedstrijd speelt. Het is ooit begonnen als een grap tijdens een sportkomedie op de Noorse televisie. Al snel gingen er videos rond door heel Europa en is bubbelbal zelfs een georganiseerde sport geworden met een internationale vereniging waar destijds zo’n 20 landen lid van waren. Helaas is de vereniging nu minder populair, maar dat gaat jouw plezier zeker niet in de weg staan!

 

De wedstrijd

Je begint in een trefbal opstelling. Beide teams beginnen aan hun eigen kant en de bal ligt in het midden om de bal te bemachtigen. Zodra er gefloten wordt, rent iedereen naar de bal en omdat iedereen veilig in een luchtpak zit, kun je zorgeloos tegen elkaar aan botsen. Zodra een van de teams de bal in bezit heeft begint de voetbalwedstrijd. Het team met de meeste punten wint.

 

Ook leuk om te kijken

Bubbelbal is ook leuk om te kijken. Alle spelers zien er onhandig uit en je ziet overal ballen met twee voetjes. Als er een botsing is geweest en iemand op de grond ligt is het even uitvogelen hoe ze dan moeten opstaan. Hier mag je natuurlijk erg om je vrienden en collega’s lachen, want het ziet er een beetje uit als een schildpad op zijn rug. Dus lach niet te vroeg want voor je het weet lig je zelf op de grond te spartelen… Het is een leuke mix met serieuze competitie en hilarische situaties.

 

Waar kun je bubbelbal spelen?

Je kunt bubbelbal zowel op een binnenveld spelen als op een buitenveld. Zolang er maar genoeg ruimte is om te rennen en rollebollen. Bubbelbal.nl komt naar jouw gekozen locatie toe met de opblaasbare reuzenballen. Kinderen vanaf 5 of 6 jaar kunnen al meespelen, maar als ze nog iets ouder zijn kunnen ze ook echt het voetbalspelletje meespelen. 

 

https://www.bubbelbal.nl/