Bcentral
Image default
Gezondheid

De 3 beste anti snurkmiddelen op een rij

Wil jij ook van je snurkgedrag afkomen? Dan is een anti snurkmiddel een zeer goed hulpmiddel. Hieronder leggen we uit wat de 3 beste anti snurkmiddelen zijn. Doe er je voordeel mee!

1. Neusspreider

Een neusspreider is speciaal ontwikkeld voor snurkers die een bemoeilijkte neusademhaling hebben, ook wel neussnurkers genoemd. Normaal gesproken snurken neussnurkers doordat zij geforceerd worden om door de mond te ademhalen. Hierdoor komt er een negatieve druk op de keel te staan. 

Een verstopte neus kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkoudheid, allergische reactie, chronisch ontstoken neusslijmvlies of een scheef neustussenschot. 

Er bestaan verschillende soorten neusspreiders. De effectiefste neusspreiders bestaan uit twee buisjes met een tussenstuk. Je dient de buisjes zover als je kunt in je neus in te brengen, waardoor het smalste gedeelte van je neus wordt verwijdt. Dit bevordert de luchttoevoer en zal voor een succesvolle neusademhaling zorgen. Dit voorkomt snurken.

Daarnaast krijg je meer zuurstof binnen, waardoor je beter slaapt. Je wordt dus fitter wakker.

2. CPAP-masker

Een CPAP-masker is eigenlijk geen anti snurkmiddel op zich, maar wordt gebruikt op de aandoening slaapapneu te behandelen. Patiënten met slaapapneu kampen met een obstructie in de luchtweg in de keel, waardoor er ademstilstanden ontstaan. Andere symptomen zijn luid snurken, nachtzweten, ochtendhoofdpijn en een droge mond.

Het CPAP-masker zorgt voor een constante aanvoer van lucht, waardoor de luchtweg niet kan dichtklappen. De ademstilstanden zijn dus verleden tijd, evenals het snurken.

Toch wordt snurkers vaak aangeraden eerst verder te kijken naar ander effectief anti snurkmiddel. Dit omdat het apparaat erg duur is en alleen vergoed als je daadwerkelijk kampt met slaapapneu. Ook is het een inbreuk op je slaapcomfort. 

3. Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel is een zeer effectief anti snurkmiddel dat in tegenstelling tot het CPAP-masker niet ingrijpend is om mee te slapen. Het is bedoeld voor keelsnurkers: het meerendeel van de snurkers.

De anti snurkbeugel is een tandprothese die je onderkaak lichtjes naar voren houdt. Dit voorkomt dat de luchtweg kan dichtklappen. Hierdoor vindt er geen gesnurk plaats.

De werking van de anti snurkbeugel is wetenschappelijk aangetoond door het National Center for Biotechnology Information (NCBI). Zij hebben aangetoond dat het middel voor ongeveer 90% van de snurkers een effectieve remedie is.

Je kunt het beste een anti snurkbeugel op maat kopen. Deze past zich perfect aan op je gebit en zit dus fijn. Helaas is het op maat maken van een anti snurkbeugel bij de tandarts erg prijzig. Daarom is de beugel van Mr. Anti Snurk een zeer goed alternatief.