Bcentral
Image default
Business / Directories

Brandschade in huis, wat doe je dan?

U hoopt dat het u nooit overkomt, maar brandschade kan zonder uw eigen schuld u zomaar overkomen. Denk aan de zonnepanelen installatie die plotseling vlam kan vatten door een verkeerde installatie, of een keukenbrand door apparatuur die plotseling in de brand vliegt. Het is een vervelend idee, maar gelukkig zijn er veel preventieve middelen dat u er tegen kan beschermen.

Rookmelders aanschaffen en installeren

Denk bijvoorbeeld aan rookmelders op plekken waar er een potentieel risico is. Een rookmelder in de buurt van de meterkast is een goed idee, maar ook op zolder, waar de zonnepanelen op het dak liggen. Een rookmelder kan u een enorme brandschade en ellende besparen.

Brandblussers op strategische plekken

Ook een brandblusser kan een erg goed idee zijn om deze bijvoorbeeld in de keuken te plaatsen. Dit is dé plek waar het risico op brandschade aanzienlijk is. Hier komt zuurstof, brandstof en vuur akelig dicht bij elkaar en er hoeft niet zoveel te gebeuren om daar brand te veroorzaken. Een vetbrandblusser is dan het beste omdat u deze ook kunt gebruiken icm een vlam in de pan.

Er is brand geweest, wat nu?

Heeft u al te maken gehad met brand? In dat geval kunt u naast het inschakelen van de verzekering, ook een contra-expert van Schadeoplossing Nederland B.V. kosteloos inschakelen. Zij helpen u de juiste schadevergoeding te ontvangen voor de brandschade. Want wat als uw verzekering zegt dat u voor de brandschade €50.000,- krijgt terwijl de schade eigen 172.000,- is? Dan heeft u een groot financieel probleem voor uw toekomst. Om dit te voorkomen kan een contra-expert voor uw belangen opkomen.

Een contra-expert inventariseert namelijk ook de brandschade, net als uw verzekeraar. Zij gaan vervolgens met hen in gesprek. Zo ontstaat er een gesprek tussen 2 experts, de een afhankelijk van zijn werkgever: de verzekeraar en de ander onafhankelijk.

Wanneer u het zelf probeert op te lossen met uw verzekeraar

U kunt natuurlijk ook zelf in gesprek gaan met de verzekeraar. Het probleem daarbij is dat u niet over de expertise beschikt om branden te inventariseren. Daardoor kunt u geen gelijkwaardig gesprek aangaan met de verzekeraar waardoor uw stem nauwelijks gehoord wordt. U beschikt niet over de volledige know-how van uw rechten als verzekernemer. Een contra-expert kan u met de juiste kennis en kunde over brand bijstaan.

Bent u geintereseerd geraakt in contra-expertise van Schadeoplossing Nederland B.V.? Bezoek dan de website en zie wat zij voor u kunnen betekenen bij brandschade.

https://schadeoplossing.nl/brandschade