Bcentral
Image default
Meubels

Raambeslag kopen? Let niet alleen op het uiterlijk!

Raambeslag zorgt voor een finishing touch van de woning, want met het juiste raambeslag en door het maken van de juiste keuzes kun je een eenheid creëren. Dat niet alleen belangrijk is om voor meer rust te zorgen, maar het kan er ook nog eens voor zorgen dat je woning meer geld waard wordt. Een makelaar kijkt naar bijvoorbeeld raam- en deurbeslag. Als dit in dezelfde stijl is gemonteerd en het een meerwaarde is, wordt de woning hoogstwaarschijnlijk ook hoger gewaardeerd. Maar het uiterlijk is niet het enige waar je rekening mee moet houden! In onze blog vertellen we hier meer over.

Stijlen en kleuren

Raambeslag kun je in uiteenlopende stijlen en kleuren aanschaffen. Denk aan mooi wit of zwart raambeslag of aan stijlen, zoals klassiek, modern, industrieel of landelijk. In dat opzicht is de keuze enorm! Je kunt je rustig verdwalen in de wereld van deze producten en daarom is het bijvoorbeeld ook handig om goed na te denken over waar je precies naar op zoekt. Door je wensen en eisen op papier te zetten heb je in ieder geval een leidraad waarmee de zoektocht een stuk makkelijker wordt. 

Materialen van raambeslag

Raambeslag wordt van uiteenlopende materialen gemaakt en hier heb je dus ook enorm veel keuze in. De keuze die je maakt is voor een deel afhankelijk van wat je mooi vindt, maar je moet er ook opletten dat het materiaal stevig en duurzaam is en dat het bij de stijl en andere materialen van de woning past. Alleen dan kun je jarenlang ervan genieten en je zorgt ook nog eens voor meer eenheid. Dat zoals eerder geschreven enorm belangrijk is. Het beslag is van verschillende materialen verkrijgbaar. Denk niet alleen aan materialen, zoals aluminium of messing, maar ook hout of ijzer.

Gebruiksgemak

Het raambeslag moet ook functioneel zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat het beslag het simpeler maakt om ramen makkelijker te openen en te sluiten. Het beslag kan nog zo mooi zijn, maar het is een frustratie als een raam moeilijk open of dicht gaat. Of dat het open en sluiten niet soepeltjes gaat. In dat opzicht is het misschien ook slim om te kijken naar iets duurder en dus ook kwalitatief beter raambeslag terwijl je ook voor mooie oplossingen zoals espagnoletten zou kunnen kiezen.

Raambeslag met beveiliging

Onderschat ook inbrekers niet, want een beetje handige inbreker weet altijd wel een weg naar binnen te vinden en dat wil je natuurlijk voorkomen. Je kunt het zo een stuk moeilijker al dan niet onmogelijk maken om naar binnen te komen door voor het juiste raambeslag te kiezen. Met een een goede beveiliging of extra sluitingen kun je ervoor zorgen dat het raam geen makkelijke toegangsweg voor dieven en inbrekers wordt. Het is dus slim om hierin te investeren. Niet alleen voor in ramen die makkelijk toegankelijk zijn, maar ook die hoger in de woning zijn geplaatst. Zoals gezegd zijn inbrekers innovatief en het kleinste kiertje is voor hen een aanleiding om te proberen binnen te komen.