Bcentral
Image default
Woningen

Offerte ramen en deuren

 

Raam in de slaapkamer: waar moet je op letten?

U hebt een paar jaar geleden nieuwe ramen in uw appartement geïnstalleerd, maar de oude problemen konden niet worden opgelost? Blaast het nog, is er ’s nachts niet genoeg lucht, is het koud of te warm?

Hoogstwaarschijnlijk heeft u de diensten van een niet-geverifieerd raambedrijf gebruikt. In dit artikel laat ik u zien waar u op moet letten bij het kiezen van een raamconstructie voor installatie in de belangrijkste kamer van uw huis en hoe u onnodige uitgaven kunt vermijden.

Kunststof of houten raam: kenmerken naar keuze
Er zijn meer personen in de slaapkamer dan in andere kamers. Daarom wordt voor deze kamer meestal een houten raam gekozen in plaats van een plastic raam om een ​​comfortabel microklimaat te garanderen. Moderne houten constructies zijn gemaakt van hoogwaardig ademend materiaal (gelamineerd fineerhout), dat de vochtbalans in de kamer op peil houdt en na verloop van tijd niet verslechtert.

Maar het grootste nadeel van houten ramen is de prijs. Gemiddeld kost zo’n pakket 2 à 2,5 keer meer. Vergelijk: een standaard plastic raam met installatie kost 13 tot 20 duizend roebel, en een houten raam gemaakt van gelijmd grenenhout – 28-29 duizend.

Een gewoon houten raam kost iets meer dan het duurste plastic raam.
Als comfort vooral iets voor u is, moet u op extra manieren letten om het te vergroten.

Extra opties zullen een belangrijke bijdrage leveren
Dezelfde set opties is geïnstalleerd op houten en kunststof ramen:

-Extra geluidsisolatie. Om comfort te garanderen in kamers met ramen die uitkijken op drukke snelwegen of binnenplaatsen van scholen, kan het geluidsisolatieniveau met 50-70% worden verhoogd. Voor slaapkamerramen is deze optie eenvoudigweg onvervangbaar, omdat externe geluiden vaak interfereren met in slaap vallen of langer slapen.
-Luchtkleppen: toevoer en automatisch. Op klassieke wijze luchten (in de gebruikelijke kiepstand van de vleugel) doet het effect van de gebruikelijke en extra geluidsisolatie van het raam teniet. Dit probleem kan eenvoudig worden opgelost door toevoer- en automatische luchtkleppen te installeren. De apparaten zorgen voor verse luchttoevoer en laten geen geluid van buitenaf door. Het principe en de prijs van het installeren van dergelijke kleppen op houten ramen verschillen niet van de uitrusting van kunststof constructies.
-Micro-ventilatie. Als u geen luchtkleppen wilt installeren, kunnen deze worden vervangen door een ingebouwd microventilatiemechanisme. Het is een aanvullend onderdeel van het raambeslag voor het bevestigen van het raam in gekantelde positie met een spleet tussen het afdichtrubber en het kozijn van 2 tot 25 mm. Voor nachtventilatie, vooral in de winter, is deze functie onmisbaar.
– Klamboes. Anti-stofnetten zijn geïnstalleerd op ramen die uitkijken op drukke straten om het pand te beschermen tegen vuil en pollen. Deze optie is erg populair bij mensen met een allergie. Maar in de aanwezigheid van huisdieren kiezen ze vaak voor het “anticoshka” -gaas. Versterkt canvas speciaal ontworpen om katten te beschermen tegen vallen uit het raam als het net beschadigd is. Nu kunt u voor het hele gezin zorgen voor de veiligheid van uw huisdier.
-Energiebesparend glas. De slaapkamer moet de warmste kamer in huis zijn. De energiebesparende glasunit voorkomt temperatuurdaling en condensvorming in het koude seizoen. Dit is vooral belangrijk als uw bed naast een raam staat.
-Energiezuinige ramen met dubbele beglazing moeten door het hele huis worden geïnstalleerd om een ​​comfortabele temperatuur te behouden en de verwarmingskosten te verlagen.
-Getint glas, zonnebrillen, jaloezieën of rolgordijnen. Als de slaapkamerramen naar de zonzijde gericht zijn, zorgt getint glas ervoor dat u ’s ochtends langer kunt slapen. Deze optie kan worden vervangen door horizontale jaloezieën of rolgordijnen te installeren om de zon buiten het binnenste heiligdom te houden. Als de slaapkamer in de zomer erg warm wordt door blootstelling aan zonlicht, kan het helpen om zonwerend glas op het raam te installeren. Het is transparant, maar laat 68% van de zonnewarmte niet door.
Een constante luchtstroom zorgt voor een comfortabel binnenklimaat
Een constante luchtstroom zorgt voor een comfortabel binnenklimaat

Vensterbanken en nieuwe designoplossingen voor de slaapkamer
Meestal worden decoratieve vensterbanken voor de slaapkamerramen besteld. In deze kamer worden er zelden zware bloempotten en decorartikelen op geplaatst, die het oppervlak kunnen beschadigen. Extra agressieve actie kan worden uitgesloten van de lijst met gevaren voor de raamconstructie. Daarom speelt bij het kiezen van het type en het ontwerp van de vensterbank het kleurenschema van het interieur een doorslaggevende rol.

Dit jaar volgen echter steeds meer klanten modetrends en bestellen ze een voetenbankvensterbank. Het fabricageproces is vrij eenvoudig: de ruimte onder de vensterbank wordt met beton gegoten, geïsoleerd en vervolgens wordt een bank of een andere meubelconstructie geïnstalleerd.

Controleer bij het installeren van een poef-dorpel zorgvuldig de kwaliteit van het werk en sla niet op. Als het uit zo’n raam waait, dan zul je al snel een verkoudheid “verdienen”, gebrulmatisme of pyelonefritis. Extra isolatie van de raamopener is goedkoper dan behandeling.

Maken ze fouten bij het installeren van ramen in de slaapkamer? Hoe kun je ze vermijden?
Wanneer u een raam in de slaapkamer installeert, moet u de typische installatiefouten vermijden waar ik het eerder over had.

Natuurlijk geven raambedrijven in de meeste gevallen eenvoudigweg niet precies aan waar u het raam wilt installeren. En bij het kopen laten velen zich alleen leiden door de prijs, dus plaatsen ze de eenvoudigste ontwerpen zonder de nodige en handige opties. Sommigen zijn zich misschien niet eens bewust van de mogelijkheid om ze te installeren.

Daarom, ongeacht welk raam u besluit te installeren, plastic of hout, moet u rekening houden met de klimatologische kenmerken van de regio, uw voorkeuren, financiële mogelijkheden en het juiste raambedrijf kiezen.

Offerte ramen en deuren

Groot Raam Met Deur

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0056-aluminium-ramen-en-deuren-prijzen.html