Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg ik voor een opgeruimde hal?

De hal is een plek waar veel jassen, schoenen en rommel is te vinden. Het is een ruimte in het huis waar door veel mensen minder aandacht aan wordt gegeven. Natuurlijk niet gek, want iedereen wil dat de woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken er zo goed mogelijk uit zien. Toch is het aan de andere kant ook wel weer gek. De hal is een woonruimte waar je elke dag bent te vinden, en waar je dus regelmatig door heen loopt. De frustratie bij veel mensen is dan ook dat de hal of gang een enorme zooi wordt. Dit kan door eigen gebruik, maar gebeurt ook vaak door kinderen. Kinderen doen de schoenen uit en jas uit en gaan naar binnen, in veel gevallen komen deze spullen overal te liggen en krijg je dus rommel. In deze blog staat centraal wat je kan doen om voor een opgeruimde hal of gang te zorgen in jouw woning.

Opbergmogelijkheden

Er zijn verschillende opbergmogelijkheden die je kan plaatsen in de hal. Zo kan je denken aan bepaalde kasten, zoals een kast voor de jassen of een kast voor de schoenen. Een schoenenkast kan een ideaal product zijn om te plaatsen in de hal. Hier kan je makkelijk de schoenen opbergen om ze te beschermen en om ze niet te laten rondslingeren in de hal. Deze schoenkasten kan je ook in veel verschillende maten, soorten en kleuren krijgen. Je hebt zelfs schoenenkasten waar je op kunt zitten. Deze schoenenkasten zijn voorzien van een zitkussen, en zijn ideaal om de schoenen aan te trekken. Voor meer schoenenkasten inspiratie is het de tip om dit bij verschillende meubelpartijen te bekijken. Naast de kasten zijn bepaalde haakjes of een kapstok ook onderdelen die je kan laten terugkomen in de hal. Deze plekken zorgen ervoor dat je de jassen goed op kan hangen, en dat deze niet slingeren over andere objecten.

Sorteren

Door te sorteren zorg je ervoor dat de hal een opgeruimde uitstraling krijgt, en zorg je ervoor dat je makkelijk je spullen kan vinden. Je kan sorteren op verschillende manieren. Je kan denken aan kleur, maar over het algemeen is het per familielid misschien beter. Dus schoenen van kinderen bij elkaar, schoenen van de vader bij elkaar en de schoenen van de moeder bij elkaar. Dit zorgt voor een opgeruimde uitstraling. Dit geld ook voor jassen. Het probleem met jassen ophangen kan wel is zijn dat je moeilijk je jas terug kan vinden. Het is daarom handig om namen aan haakjes te koppelen. Zo zorg je ervoor dat je altijd weet waar je jas hangt.

Kinderen

Voor de meeste rommel zorgen kinderen. Kinderen denken er vaak niet bij na wat zij met hun spullen doen, en dit betekent dat het al snel een zooi kan worden in de hal. Het is daarom handig om een aparte plek in te richten voor je kinderen om spullen op te bergen. Daarbij is het ook belangrijk om verantwoordelijkheidsgevoel te geven aan je kinderen. Als je kinderen een eigen plek hebben en weten waarom ze iets moeten doen zal dit er voor zorgen dat je kinderen uit zichzelf de spullen al opruimen.