Bcentral
Image default
Aanbiedingen

Het belang van vitamine D

Vitamine D is één van de vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken. De meeste vitamine kan het menselijke lichaam niet zelf aanmaken, deze vitamine is een uitzondering.  Zo wordt deze vitamine onder invloed van zonlicht in de huid gevormd, maar het kan ook worden opgenomen door verschillende soorten voeding. Hierbij kan men denken aan vette vis.

Heel veel mensen hebben een tekort aan vitamine D, deze vitamine is zeer belangrijk voor het immuunsysteem, Vitamine D helpt om de spieren en botten te versterken. Ook kan vitamine D helpen om wittere tanden te krijgen. Veel mensen merken daarnaast dat ze humeurig worden wanneer ze een tekort hebben aan vitamine D. Vitalime D zit voornamelijk in de zon, maar is ook te vinden in bijvoorbeeld in vette vis. Hierbij kan men denken aan zalm of haring.

Vitamine D is erg belangrijk voor het menselijk lichaam. Zo zorgt deze vitamine ervoor dat onze botten en tanden sterk worden en blijven, door calcium en fosfor. Fosfor of fosfaat is een mineraal die samen met calcium helpt om de botten en tanden te versterken. Ook kan fosfor invloed hebben op de energiestofwisseling in het lichaam.  Mensen die eerder de risico hebben om vitamine d tekort te hebben zijn vegetariërs en veganisten, mensen die weinig buiten komen, mensen die bedekkende kleding dragen (lange mouwen, hoeden, hoofddoeken, boerka’s) en mensen die een vetarm of vetvrij dieet volgen.

Een tekort aan vitamine D kan vrij gemakkelijk ontstaan. De meeste vitamine D halen we namelijk uit de zon en in Nederland schijnt de zon vaak niet voldoende om er genoeg vitamine D uit te halen. Dit geldt met name voor de lange, donkere dagen  of grauwe dagen. Daarom is het aan te raden om vitamines hiervoor in te nemen, bij Topvitamins is het mogelijk om verschillende soorten vitamines te bestellen. Voor meer informatie kunt u de website bekijken: www.topvitamins.nl

https://www.topvitamins.nl/