Bcentral
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de voordelen van staalbouw woningen?

Bij de bouw van een nieuwe woning moeten er veel belangrijke beslissingen gemaakt worden. Een van de belangrijkste onderdelen is de materiaalkeuze. Kiest u bijvoorbeeld voor beton of staal? Tegenwoordig worden steeds meer woningen en bedrijfspanden gemaakt door middel van een staalconstructie. Er zitten namelijk veel voordelen aan staalbouw woningen.

Snelle bouwtijd

Een constructie van staal heeft een veel snellere bouwtijd dan een constructie van beton. Wanneer u snel de woningen wilt opleveren, kunt u dus het beste voor staal kiezen. Zelfs een staalconstructie op maat is erg snel klaar. Deze kunt u bestellen bij R.E.M. techniek. Bij een staalconstructie op maat kunnen veel onderdelen al op een bouwplaats gemaakt worden. Op de locatie zelf hoeven deze onderdelen alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Ook is er geen droogtijd bij staal, waardoor het werk snel achter elkaar uitgevoerd kan worden. Bij dit staalbedrijf wordt er ontzettend efficiënt gewerkt waardoor er in no time nieuwe staalbouw woningen staan.

Licht gewicht

Een staalconstructie op maat is ook nog eens veel lichter dan een betonconstructie. Dit betekent niet dat staalbouw woningen minder sterk of stevig zijn. Staalconstructies zijn namelijk net zo stevig als andere materialen wanneer de constructie goed in elkaar zit. Bij dit staalbedrijf wordt er lang gewerkt aan het constructie ontwerp voordat het bouwen begint. U kunt dus altijd een veilige en stevige constructie verwachten. Door het lichte gewicht wordt transport van de stalen onderdelen ook een stuk eenvoudiger.

Schakel de hulp van deze specialisten in

Bij staalbouw woningen kunnen er mooie open ruimtes in de woning gecreëerd worden. Door de staalconstructie op maat te maken, hebben de buitenmuren geen dragende functie. Hierdoor kunnen er grote kamers gecreëerd worden in de woning. Dit is perfect voor klanten die een open keuken en woonkamer willen of juist een loftgevoel willen creëren. Met een staalconstructie is er dus erg veel mogelijk.