Bcentral
Image default
Banen en opleidingen

Schoonmaakwerkzaamheden door een woningontruimingsbedrijf

Wanneer een woning ontruimd moet worden, zullen alle ruimtes helemaal leeggehaald worden. Maar wanneer dit is gedaan, is de woning natuurlijk niet gelijk netjes een schoon. Veel mensen vinden het daarom ook belangrijk dat er schoonmaakwerkzaamheden verricht worden. Helaas doen niet alle woningontruimingsbedrijven dit. Dit verschilt namelijk per geval. Margron Woningontruiming bijvoorbeeld, doet dit altijd heel netjes, maar er zijn ook bedrijven die er niet eens naar omkijken. Daarom is het altijd verstandig om dit goed na te vragen.

Welke schoonmaakwerkzaamheden moeten er verricht worden?

Een professioneel bedrijf dat al jarenlang woningontruimingen heeft uitgevoerd, weet hoe belangrijk het is om klanten geheel te ontzorgen. Een klant zou zich niet druk moeten maken over de woning. Daarom is het belangrijk om verschillende klus- en schoonmaakwerkzaamheden op te pakken. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Van het herstellen van schade tot het verwijderen van de lijkgeur. Na afloop is het in ieder geval belangrijk dat de woning netjes en bezemschoon wordt opgeleverd. Een nieuwe bewoner kan dan direct de woning in of de woning kan verkocht worden. 

Het kan ook nodig zijn dat er grondige schoonmaakwerkzaamheden verricht moeten worden. In dat geval is het verstandig om eerst na te vragen of dit mogelijk is. Het ene ontruimingsbedrijf biedt deze diensten wel aan en de ander niet. 

Waarom is schoonmaken zo belangrijk bij een woningontruiming?

Het komt regelmatig voor dat wanneer een woning ontruimd moet worden, het schoonmaken een groot onderdeel is van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld als er iemand in de woning is overleden of er nog dieren in de woning zaten. Niet alleen moet de ruimte dan goed schoongemaakt worden, ook moet de geur verwijderd worden. Het is erg belangrijk dat dit goed gedaan wordt, voordat de woning netjes opgeleverd kan worden. De woning moet namelijk helemaal gereed zijn voor de volgende bewoner. Zij willen geen last ervaren van hetgeen wat hiervoor is gebeurd. 

 

Gerelateerde artikelen

KEY ACCOUNT MANAGER BENELUX FMCG

Financial officer

Vacature IT Support Engineer