Bcentral
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je houten jaloezieën schoon?

Laten we eerlijk zijn, we maken onze jaloezieën normaal gesproken niet elke keer schoon! Het schoonmaken van je raambekleding kan tijdrovend zijn, vooral van raambekleding met veel lamellen. Ook al kan het wat tijd kosten, toch is het belangrijk je jaloezieën regelmatig schoon te maken om ze er als nieuw te laten uitzien. Zo blijft je huis schoon en verminder je ook stof en allergenen. Hieronder geven wij je enkele tips over hoe je je houten jaloezieën kunt schoonmaken:

Voor je begint

Het is belangrijk je onderzoek te doen voor je je houten jaloezieën schoonmaakt, want je wilt niet dat je de verkeerde dingen doet waardoor je jaloezieën beschadigd raken. Voor een geslaagde schoonmaak zijn hier enkele nuttige tips van experts:

Maak houten jaloezieën nooit nat

Zorg ervoor dat je schoonmaakmiddel op een doek spuit en niet rechtstreeks op de jaloezieën. Doe twee keer per jaar een dieptereiniging (vakantie schoonmaak en voorjaarsschoonmaak)

Afstoffen

Je jaloezieën afstoffen moet deel uitmaken van je gewone schoonmaakroutine, zodat je jaloezieën er nieuw uit blijven zien. De beste manier om je jaloezieën schoon te maken is door ze zo ver mogelijk uit te schuiven en ze in de gesloten stand te houden waardoor ze plat liggen. Nadat die kant schoongemaakt is, draai je ze en herhaal je. De drie meest populaire methoden bij het schoonmaken van houten jaloezieën zijn:

-Maak met een plumeau of een zachte stofdoek elke kant van de jaloezieën schoon

-Leg een sok over je hand en ga met je hand heen en weer, over en onder elke lamel

-Gebruik houtreinigingssprays of -gereedschap om elke lamel, voor en achter, schoon te maken

Stofzuigen

Als je meer tijd om handen hebt is stofzuigen van je jaloezieën ideaal om een diepere reiniging te krijgen. Het is belangrijk een stofzuiger met een zacht borstelhulpstuk te gebruiken, zodat hij niet ruw op je jaloezieën werkt. Open je jaloezieën terwijl je één lamel tegelijk stofzuigt. Als je jaloezieën hoger te bereiken zijn, begin dan met een veilige ladder en neem een assistent mee voor het geval je hulp nodig hebt. Als je alle lamellen voor en achter gestofzuigd hebt, maak je de klus af door de lamellen af te vegen met een droogtrommeldoekje of je jaloezieën in te spuiten met een antistatisch stofproduct.

Tijd voor nieuwe raambekleding

Als je op zoek bent naar een upgrade van je raambekleding, dan shop je deze raamdecoratie online bij Raamdecoratie.com. Wij kunnen je helpen met stijlvolle en trending jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen en gordijnen om je raam helemaal te veranderen.

https://www.raamdecoratie.com