Bcentral
Image default
Business / Directories

Hoe maak je een veilige trap

Een trap is een plek waar enigszins risico kunnen ontstaan door valpartijen. Een valpartij op de trap kan lelijk aflopen met bijvoorbeeld breuken en kneuzingen. Een veilige trap is daarom echt noodzakelijk in ieder huis. Ouderen die niet goed te been zijn moeten hulp krijgen van een stabiele trapleuning. Niet alleen ouderen, maar ook jonge kinderen zijn een risicogroep bij de trap. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden die je kan toepassen om de trap een veilige plek te maken. In deze blog gaan we de mogelijkheden bespreken.

Traphekje

Een traphekje zorgt ervoor dat kinderen niet zomaar op en neer van de trap gaan aflopen. Het traphekje kan bovenaan de balustrade gemonteerd worden zodat de kinderen er niet langs kunnen. Het installeren van traphekjes kan ervoor zorgen dat de kinderen niet in de nacht over de trappen gaan klimmen. Je wilt niet dat je kind van de trap af valt en zich verongelukt.

Anti-slip

Heb je een trap van hout en voelt die erg slipperig aan? Kies er dan voor om een antislip laag op de traptreden aan te brengen. Met deze anti slip laag, verklein je de kans dat je van de trap glijdt. Bij een houten trap is dit vaak het gevoel omdat deze erg glad is. De slip laag kan dus voorkomen dat jij uitglijdt van de trap. Een ongeluk moet tenslotte voorkomen worden.

Trapleuning

Het allerbelangrijkste wat echt niet mag missen bij een trap, is de trapleuning. De trapleuning zorgt voor ondersteuning bij het beklimmen en dalen van de trap. Als je de trapleuning op de juiste hoogte plaatst biedt deze perfecte ondersteuning tijdens het beklimmen van de trap. De trapleuning biedt houvast en zorgt ervoor dat je ergens op kan leunen als je de trap op of af gaat. Als extra zal je er voor kunnen kiezen om de trapleuning te belichten zodat deze goed zichtbaar is in het donker.

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Dubbel glas online bestellen

Bovenaan in Google met uw website?

Het onderhouden van een pand