Bcentral
Image default
Banen en opleidingen

Hoe begin je als hondengedragsdeskundige

Werken als hondengedragsdeskundige is erg leuk. Het beroep heeft dan ook veel pluspunten. Maar hoe begin je nu precies als hondengedragsdeskundige? Je wilt namelijk wel dat je het vak goed onder de knie hebt voordat je start. Het gaat allemaal namelijk wel even een stukje verder dan een gewone trainer. Je verdiept je echt in het gedrag van de hond en het baasje om erachter te komen wat de problemen zijn en hoe je dit op kunt lossen. Lijkt het je ook leuk om als hondengedragsdeskundige aan de slag te gaan? Wij vertellen je hoe je begint. 

Opleiding tot hondengedragsdeskundige

Wanneer je hondengedragsdeskundige wilt worden zul je moeten beschikken over de juiste kennis. Deze kun je opdoen tijdens een opleiding. Je leert dan precies wat er nodig is om een hond en zijn baasje te helpen. Tijdens de opleiding zal de focus niet alleen liggen op de hond, maar ook op het baasje. Het gedrag van de mens kan namelijk ook veel invloed hebben op een hond en daarom is het noodzakelijk om naar beide te kijken. Een goede opleiding zoals bij het HWIB-keurmerk zorgt ervoor dat je 1 op 1 training krijgt en natuurlijk ook meer dan genoeg tijd hebt voor het stellen van vragen. Het is vaak zelfs ook mogelijk om de lessen in de avond of in het weekend te volgen. Gemiddeld duurt het iets meer dan een half jaar voordat je de opleiding hebt afgerond en kunt beginnen als hondengedragsdeskundige.

De voordelen van het werk

Wanneer je bent begonnen, zul je merken dat het werk een hoop pluspunten heeft. Je hebt namelijk veel tijd voor jezelf en je kunt ook nog eens je eigen werktijden inplannen. Veel mensen vinden dit erg fijn en daarnaast is de baan zelf ook nog eens ontzettend leuk. Je werkt buiten en met honden! Verder is het werk als hondengedragsdeskundige ook nog eens iets wat ontzettend gewaardeerd zal worden.

 

Gerelateerde artikelen

Bedrijfskundige vacatures

Baan vinden in Nederland (Zeeland)

Schoonmaakwerkzaamheden door een woningontruimingsbedrijf