Bcentral
Image default
Business / Directories

Gereedschap opruimen

Ja, het is best wel een stoorzender, al dat gereedschap. Als je een beetje van klussen houdt en af en toe iets doet in en rondom het huis, dan verzamel je al snel veel gereedschap. Van het een komt het ander en ineens heb je een uitgebreide set vol schroeven, bouten en ander gereedschap. Dit is heel fijn, want zo heb je altijd het juiste stuk gereedschap bij de hand als je bezig bent met een klus. Behalve… als je het niet kunt vinden door alle rommel.

Niets is zo vervelend als midden in een klus beseffen dat je geen idee hebt waar je boormachine ligt of waar die speciale kleine schroefjes ook alweer gebleven zijn. Het is ook wel te begrijpen hoe deze rommel ontstaat. Je hebt tijdens een klus vaak ‘even snel’ iets nodig en dan leg je het vervolgens niet op de juiste plek terug. Zo verspreidt het gereedschap zich over de zolder, de schuur, de berging, de kelder en waar dan ook! Daarom lees je in dit artikel een aantal tips om je gereedschap opgeruimd te houden.

De eerste tip houdt in dat je alle kleine dingetjes in potjes sorteert. Kleine schroefjes raak je bijvoorbeeld snel kwijt. Je kunt potjes kopen, maar je kunt ook alvast een tijdje van tevoren beginnen met het sparen van lege jampotten, pindakaaspotten etc. Om opbergruimte te besparen, ga je deze potten niet óp een plank zetten. Nee, je hangt ze er onder! Hoe werkt dat? Je bevestigt de deksels van de potten aan de onderkant van de plank, en draait vervolgens de pot er in. Zo bespaar je ruimte en is alles netjes gesorteerd.

Een andere tip is om één plek te gebruiken waar je je gereedschap laat. Dus óf in de schuur, óf op de zolder, etc. Spreek met jezelf af dat je de spullen altijd, hoe dan ook, weer op die plek neerlegt.

https://moerenbout.nl/

Gerelateerde artikelen

Redenen om een webcam cover te laten bedrukken

Praktijkinrichting

Gemakkelijk een programmeur of developer