Bcentral
Image default
Business / Directories

Angst voor de tandarts en de angsttandarts

 

Niet iedereen vindt het fijn om naar de tandarts te gaan. Sterker nog, sommigen zijn als de dood om ernaar toe te gaan. Angst voor tandarts komt regelmatig voor, niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Volgens tandarts.nl heeft zelfs 40% van de volwassenen angst om de tandarts te bezoeken.

Het heeft voornamelijk te maken omdat mensen bang zijn dat er iets mis is met het gebit waardoor er een ingreep gedaan moet worden. Andere zijn angstig voor de naalden die komen kijken bij bijvoorbeeld een verdoving. Ook het boren of het schoonmaken van het gebit met apparatuur kan een angstreactie teweeg brengen bij sommigen.

Onze tandartsenpraktijk in Hoofddorp heeft hier de angsttandarts voor.

Speciale aanpak

Door middel van een speciale aanpak waarbij vooral vertrouwen wordt gekweekt bij de bezoeker wordt het steeds gemakkelijker om een bezoek te brengen. De speciale aanpak van de angsttandarts in Hoofddorp kan bij de meeste mensen direct de angst weghalen. Is er meer tijd voor nodig kan stellen wij ons hier uiteraard op aan.

Het gaat er met name om dat jij je op je gemak voelt tijdens het bezoek. Met speciale methoden haalt de angsttandarts langzaam de angst weg bij de patiënt.

Kindvriendelijke tandartsenpraktijk

Kinderen zijn snel bang voor de tandarts. Bij onze kindvriendelijke tandartsenpraktijk in Hoofddorp weten wij dat de situatie bij kinderen net anders ligt. Een rationeel gesprek zou voor volwassenen kunnen werken, maar voor kinderen is dat niet vanzelfsprekend.

Het helpt al enorm als bijvoorbeeld de ouders in dezelfde kamer staan als het kind. Zo voelt hij/zij zich prettiger bij de controle. Daarnaast zijn er nog meer technieken die onze tandarts in Hoofddorp kan gebruiken.

Tandarts in Hoofddorp

Onze tandarts in Hoofddorp staat voor u klaar als u bang bent om een bezoek te brengen. Vaak merken wij dat mensen een afspraak maken vermijden omdat ze vrees hebben. Hierdoor kunnen problemen met het gebit juist verergeren waardoor het zo ver komt dat iemand eindelijk naar de tandarts toestapt er ook daadwerkelijk een ingreep nodig is. Enorm zonde dus!

 

Gerelateerde artikelen

Kunststof producten laten maken

Skischoenopmaat.nl is de zaak voor mij

Printen zonder nieuwe inkt