De elektrische ambitie van Kia

By , maart 1, 2021

Kia heeft zijn plannen voor de toekomst gepresenteerd. Ook Kia zet volop in op de transformatie naar elektrisch rijden. De plannen zijn op z’n zachtst gezegd ambitieus.

Succes

Kia was na de overname na het faillissement in 1998 het kleine broertje van Hyundai. Het beeld van kleine broertje verandert snel nu Kia in Europa meer auto’s verkoopt dan Hyundai.

In Nederland is Kia inmiddels veel groter dan Hyundai. Er worden in Nederland 2,5 keer zo veel Kia’s verkocht als Hyundai-modellen. Kia is nu al het tweede automerk van Nederland.

Kia is van plan om de verkoop te verhogen naar 3,8 miljoen auto’s in 2025. Het aandeel milieuvriendelijke auto’s zal naar verwachting in 2021 10% bedragen en in 2025 22%.

Toekomst

Kia wil een breder portfolio ontwikkelen en de hele mobiliteitsmarkt herdefiniëren. De eerste grote stap is de overgang van verbrandingsmotoren naar elektrische aandrijvingen. In 2026 wil Kia een half miljoen elektrische auto’s per jaar produceren.

De komende 6 jaar wil Kia zeven nieuwe volledig elektrische auto’s op de markt brengen. De eerste wordt dit jaar nog gepresenteerd. Het wordt een cross-over die is ontwikkeld op een nieuw platform voor elektrische modellen. Het zogenaamde Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Ook staat er een elektrische hatchback en SUV in de planning. Hiernaast gaat Kia kleine elektrische bestelwagens voor pakketbezorgers introduceren.

De nieuwe elektrische modellen kunnen sneller opgeladen doordat ze gebruik kunnen maken van 800 volttechnologie. Hiermee kan in twintig minuten tot 350 kilometer aan actieradius geladen worden. 

Kia voorspelt dat de milieuvriendelijke hybride en volledig elektrische modellen in 2030 goedzijn voor 40 procent van alle verkopen van Kia. Dit betekent 1,6 miljoen auto’s.

Succesvolle modellen

Er is een Kia voor iedereen. Van een compacte stadsauto tot een luxueuze sedan. Zowel voor de particuliere als de zakelijke rijders. Het succes in Nederland is mede te danken aan de 3 succesvolste modellen op dit meoment. De Picanto, de Niro en de Stonic

Picanto

De Kia Picanto is een stadsauto die al in 2004 is geïntroduceerd in Nederland. De Picanto is een ideale stadsauto. Hij is compact en heeft toch genoeg ruimte voor bagage en 4 passagiers. De Kia Picanto wordt voornamelijk door particulieren gereden. Het is dan ook niet verrassend dat de Kia Picanto Private Lease zo populair is.  

Niro

Wat de Niro zo bijzonder maakt is dat hij leverbaar is als hybride, als plug-in hybride en volledig elektrisch. Hiernaast is het gewoon een kwalitatief goede ruime familieauto.

De Kia Niro heeft altijd een elektromotor. De Niro Hybrid heeft een elektromotor die de benzinemotor ondersteunt om het brandstofverbruik te verlagen. De accu wordt geladen bij het remmen.

De Niro Plug-in Hybrid heeft een stekker die je kan inpluggen in een laadpaal. Deze Niro PHEV heeft een grotere accu en kan ook rijden zonder de brandstofmotor te gebruiken.

De e-Niro heeft helemaal géén benzinemotor. Hij haalt al zijn energie uit een groot accupakket in de vloer onder de passagiers. Mede door het kunnen kiezen uit de verschillende aandrijvingen is Kia Niro Private Lease populair.

Stonic

De Kia Stonic is in 2017 gelanceerd. Het is een compacte SUV. Populaire auto’s vanwege het stoere uiterlijk van een SUV in combinatie met een aantrekkelijke prijs. Ook de Kia Stonic Private Lease prijs is relatief laag voor een auto met zoveel kwaliteiten.

 

https://leaseauto.nl/private-lease/kia/